Őszi harmadik a JFC

Az ESMTK elleni hazai győzelem után a középmezőnybe tartozó Eger vendége volt a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 15. fordulójában. A dobogósokkal való lépéstartáshoz a három pont lett volna az ideális, végül egy lett belőle.

Az egy héttel korábbival azonos kezdőcsapat lépett pályára a hevesi megyeszékhelyen, és az első félórában uralta is a játékot a JFC. Több lehetőség is adódott a vezetés megszerzésére, a legnagyobb talán Gresó előtt, aki egy bedobást követően a továbbcsúsztatott labdát 12 méterről lőtte a jobb alsó sarok irányába. Az egri kapus, Nacsa bravúrosan, lábbal védeni tudott. Szöllősi két lövése adott még munkát a hálóőrnek, majd a kilépő Pálinkás lábáról szedte le jó érzékkel a labdát. Az első játékrészben a hazaiak szinte egyáltalán nem tudtak veszélyes szituációt kialakítani, de tartották a gól nélküli állást.

Szünet után kijjebb merészkedett a vendéglátó, és Német Gyula csapata rögtön büntetett.
Pálinkás tette ki balra a labdát Gresónak. Az éppen az Egertől Jászberénybe került játékos kitűnően adott középre, az érkező Szemere pedig a kapu jobb oldalába fejelt (0-1).
Feljebb tolták állásaikat a házigazdák, de egy fölé szálló fejesen kívül továbbra sem kellett izgulni a csapatot elkísérő berényi drukkereknek. A 75. percben aztán Gajda vitte keresztbe a labdát, majd kissé balról, mintegy 22 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-1).

A 83. percben nem sok híja volt a fordításnak, ám Miski lábbal hárított, négy perc múlva a másik oldalon Sándor labdájával Szöllősi mutatott be remek cselsorozatot, melynek végén nagy helyzetben, hét méterről a léc fölé emelt. Egy perc múlva ugyanő veszélyeztetett, Nacsa védett, a lefújás előtt pedig még az egriek kontráztak egyet, de végül sikerült blokkolni a kísérletet.
Eger SE – Jászberényi FC 1-1 (0-0)

Az első negyvenöt percben biztos előnyre is szert tehettek volna a mieink, a szünet után szerzett gól után viszont az egriek kerültek fölénybe. Igaz, komoly helyzet nélkül jött össze nekik az egyenlítés, felbátorodva azonban benne volt az újabb gól is a játékukban.

Az utolsó tíz percben nagy hajrát kivágó JFC-nek sem kellett volna sok, hogy megszerezze a győztes találatot, ami ezúttal „benn maradt”, az egy gól egy pontra volt elég.
Az ESMTK legyőzte a Ceglédet (1-0), így a mieink a két pont elvesztése ellenére a Pest megyeieket megelőzve felléptek a dobogóra. A listavezető Füzesgyarmat rangadón verte a Tiszaújvárost (1-0), előnyük négy pont a DEAC, és nyolc a jászberényi gárda előtt. 15 meccs után az őszi idény befejeződött, de két tavaszról előrehozott játéknap még vár a csapatokra. Ludasiék épp a tabellát vezető Füzesgyarmat otthonába látogatnak november 24-én, vasárnap, 13 órától. Az ellenfelet fűtheti a visszavágás vágya, mivel az 1. fordulóban 1-0-ra alulmaradtak Jászberényben. Remélhetőleg most is lesz okuk keseregni!

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?