Nehezen nyert a listavezető

Továbbra is tart a sérüléshullám a jászberényi kosárlabdacsapatnál, és irányítót sem sikerült még igazolni, így a vendég listavezető szombathelyi gárda volt a vasárnapi mérkőzés esélyese. Mégis majdnem meglepetés született.

A berényi gárda az elmúlt héthez képest bővült, mivel Búzás Bence felépült betegségéből. A mérkőzés 0-7-tel vette kezdetét, de aztán szép lassan magára talált a hazai gárda és Alekszandrov vezérletével kezdett zárkózni. Az első negyed végére (14-18) négy egységgel vezetett a tavalyi bajnok. A második negyedet vehetjük felejtősre, mert hét perc elteltével mindössze két duplát produkáltak a mieink, így 13 pontos (25-38) szombathelyi előnynél kezdődött a nagyszünet.

A pihenőt követően aztán nagyot fordult a kocka, hiszen mind támadásban, mind védekezésben óriásit javult a hazai gárda játéka. Ebben a negyedben már három trojkát is sikerült elsüllyeszteni a Falco gyűrűjében. Rujákék meg is nyerték ezt a negyedet 21-11-re és így az utolsó negyed már csak hárompontos (46-49) vendégelőnnyel kezdődött. A zárónegyedben sem csüggedt a berényi legénység, sőt két alkalommal is már csak egy ponttal voltak lemaradva a Falcotól. A végjátékban aztán, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a listavezető.
Jászberényi KSE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 60-65

– Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez. Profin, férfiasan álltunk a mérkőzéshez, és a körülményekhez mérten jó teljesítményt nyújtottunk. Még mindig jobban kell védekeznünk és hatékonyabban támadnunk, és akkor a folytatásban nyerhető mérkőzések után örülhetünk majd – nyilatkozta Lo Elhadji Malick megbízott edző a mérkőzés után. Ehhez még annyit tehetünk hozzá, hogy tényleg nagyon nagyot küzdöttek a fiúk, és egy kis szerencsével akár meglepetést is okozhattak volna. Petőfi Áron elnöktől megtudtuk, hogy továbbra is gőzerővel keresik a csapat irányítóját. Mindenesetre nem könnyíti a helyzetüket, hogy egymásután három alkalommal is idegenbe utaznak, és majd csak december 21-én játszanak hazai pályán, amikor a ZTE együttesét fogadják.

fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?