Jászsági Évkönyv

Pethő László professzor szerkesztésében huszonhetedik alkalommal jelenik meg a Jászsági Évkönyv, ezúttal természetesen a 2019. évi.

Az évkönyv nyilvános bemutatására november 25-én délután három órakor kerül sor a Csányi Alapítvány Közösségi Házában (Jászberény, Déryné utca 6.). A hagyományoknak megfelelően lesz felkért „első olvasó”, akinek elsőként volt alkalma a kötet tanulmányozására. Ismét a programban vannak a szerzők ajánló egypercesei, és meglepetés látványosság is.

A kötet tematikus szerkesztésű ezúttal is: a Művészet, História, Oktatás és társadalom, Gazdaság és társadalom, Sport és mozgáskultúra, Örökségünk, Könyv és filmismertetések hét fejezetét az Új kiadványok és internetes elérhetőségek a Jászságról összeállítás követi.

A hét plusz egy fejezetre következő számainkban visszatérünk, ezúttal csak két tanulmányt emelünk ki az érdeklődés felkeltéséül. Csörgő Terézia a 15 éves Csányi Alapítványról ír a tehetséggondozás kapcsán, Hamar Katalin és Sebők Balázs a Jászberényi fiatalok és a város kapcsolatát elemzi.

Vélemény, hozzászólás?