Tripla öröm mesterhármassal

Négy fordulón keresztül nem tudott nyerni a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, így győzelemre volt „ítélve” az ESMTK elleni hazai mérkőzésen. Német Gyula együttese korábbi formáját idézte, a védelem stabilabb, a támadójáték hatékonyabb lett.

Nem úgy indult a találkozó, hogy más lesz, mint az utóbbi hetekben. Ami örömteli volt, hogy hat perc után már három jászberényi helyzetet számolhattunk, ami kevésbé, hogy azok ezúttal is kimaradtak. Pálinkás ziccerénél kétszer is védett a vendégek hálóőre, majd Gresó próbálkozásánál is a helyén volt. A jó kezdés után kiegyenlítettebb mezőnyjáték alakult ki, aztán a 26. percben Lakatos Béla indításából Pálinkás egyedül vezethette a kapusra a labdát, és 12 méterről biztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Öt perc múlva mintaszerű összjáték után jött a második találat. László a félpályánál Sándorhoz játszott, aki Gresóhoz továbbított, ő indította Szöllősit a bal oldalon, a középpályás remek beadásából pedig Pálinkás fejelt a léc alá (2-0). Csak két perc telt el, s majdnem három lett a különbség, de Bonica Gresó lövését, majd az ismétlést is bravúrral hárította.
A 37. percben a korábban a JFC-t erősítő Herczeg cselezte le magát az alapvonalig, beadásánál az egyik hazai védő kezét érte a labda, így büntető járt a fővárosiaknak, amit Herczeg értékesített (2-1). Ahogy Pálinkás, úgy az erzsébetiek csatára is duplázhatott volna, de a szünet utáni első percben Miskivel szemben rosszul találta el a labdát. Átvették az irányítást a vendégek, a JFC ebben a periódusban saját térfelére szorult. A fölényből azonban nem lett gól, az ellencsapások egyikéből viszont növelte előnyét a házigazda. A 77. percben Szöllősi szépen ment el a bal oldalon, visszagurított Sándorhoz, akinek lövését még kiütötte Bonica, Pálinkás pedig egy igazítás után a kapuba küldte az elé kerülő labdát (3-1). Még próbálkoztak a fővárosiak, de érezhetően eldőlt a meccs, jogosan tapsolták meg a szurkolók a lefújás után a berényi csapatot.
Jászberényi FC – ESMTK 3-1.
Bár a korábbi hiányzók mellett Ludasit is nélkülözni kellett, az elszántság mellett a feljavult játék, a szervezett védekezés és hatékonyabb helyzetkihasználás volt a győzelem receptje.
A három pont begyűjtése nemcsak a mesterhármast elérő Pálinkás számára jelentett tripla örömet, hiszen az erzsébetieket így már hatpontnyira sikerült leszakítani, a mieink megelőzték az otthon az Egerrel szemben veszítő (0-1) Tiszaújvárost, és a harmadik Ceglédhez hasonlóan 27 ponttal jelenleg negyedikek. A 15. fordulóban, november 17-én, vasárnap 13 órától Egerben jöhet a folytatás, míg a vetélytársakra rangadók várnak – ESMTK – Cegléd és Tiszaújváros – Füzesgyarmat lesz a párosítás –, tehát újabb győzelemmel akár még előbbre is léphet városunk csapata.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?