Örültek, hogy ki tudtak állni!

A Jászberényi Kosárlabda SE előző idényben fennállása óta legsikeresebb évét jegyezhette, manapság pedig mindenképpen a legkritikusabb időszakát éli.

Lo Elhadji Malicknak a JKSE megbízott vezetőedzőjének igencsak fel van adva a lecke, hiszen volt „főnöke” Nikola Lacics után, Juwan Statennel, a csapat irányítójával is felbontották a szerződést. Az már korábban ismert volt, hogy Pálinger Balázs ujjtörése, Marko Marinkovics pedig súlyos bokasérülése miatt harcképtelen. A bajt tetézi, hogy egyik edzésen Aleksza Brbaklicsnak pedig a lábfejével történt valami, valószínű csonttörés. Buzás Bence pedig mandulagyulladással bajlódik, de ha minden jól alakul, 3-4 nap múlva már edzhet. Így igen csonkacsapat utazott Székesfehérvárra. Mind ezek ellenére jól kezdtek, hiszen Alekszandrov beszórt egy hármast majd egy duplát is. Mivel a társak is csatlakoztak hozzá nyolc egységgel megléptek.

Ezt követően azonban „felébredtek” az Alba játokosok is és 20-20-nál utolérték a mieinket. Sőt a kisszünetre már ők vezettek nyolc (30-22) ponttal. A 2. etap elején egy kicsit elhúztak a fehérváriak, ám Miller és Pantelics gondoskodott arról, hogy „csak” kilenc (54-45) maradjon közte a félidőre. A nagyszünet után aztán a házigazdák elkezdték szórni a triplákat. Ugyan Mészáros is elsüllyesztette második hárompontosát, de ezzel együtt is már, 21 volt közte. A zárónegyed elejére pedig 85-60 állt az eredményjelzőn. Az utolsó negyedben sem lazítottak a hazaiak, hiszen ötperccel a vége előtt Guyton találatával, már 30 volt a differencia a két csapat között. Azért az mindenképpen említésre méltó, hogy Szigedi Bence mellett, – élete első A-csoportos mérkőzésén –, Mondi Richárd is behintett egy hármast, aki Alekszandrov kipontozódása után kapott szerepet.

Alba Fehérvár – Jászberényi KSE 107-72.

JKSE: Ruják 6, Reed 15, Miller 15/3, Alekszandrov 16/6, Pantelics 6. Csere: Mészáros 8/6, Szigedi 3/3, Mondi 3/3.

Mint azt Petőfi Árontól a JKSE elnökétől megtudtuk, gőzerővel keresik az új irányítót. Az meg majd a következő év elejére derül ki, hogy a sérült játékosok felépülése hogyan halad és ennek ismeretében döntenek az esetleges újabb igazolásról. Mindenestre az élet nem áll meg, hiszen ezúttal vasárnap este, az éllovas bajnokcsapat Falco Szombathely lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?