Derűre ború

Női röplabdacsapatunk a Budaörs ellen még magabiztosan továbbjutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Két nappal később, október utolsó napján azonban csak bizonyos időszakokban tudta felvenni a versenyt a Kaposvárral. Ennek pedig csakis vereség lehetett a következménye.

Papírforma-győzelem. Röviden így foglalhatjuk össze röplabdázóink október 29-i sikerét, amelyet az NB I-es Budaörs fölött arattak. Az első, idegenbeli mérkőzésen aratott 3:0-s győzelem után joggal bíztunk benne, hogy Makai Péter játékosai idehaza kivívják a jogot, hogy a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között szerepeljenek. Nos, nem is kellett csalatkoznunk, ráadásul nemcsak annak örülhettünk, hogy ismét nyertünk 3:0-ra, hanem annak is, hogy minden berényi röplabdázó szóhoz juthatott.

Jászberény Volleyball Team-Budaörsi DSE 3:0 (16, 19, 20).

Két nappal később viszont már sokkal nehezebb feladat várt a lányokra, hiszen az Extraliga legjobb négy csapata közé vágyó Kaposvár otthonában kellett volna pontot szerezniük a mieinknek. Az elmúlt években nem sok ünneplésben volt részünk a Kapos-partján, és ez sajnos most sem történt másként. A találkozó első pontját a Jászberény Volleyball Team szerezte, azonban pillanatokon belül 5-1-re fordított Sasa Nedeljkovic csapata. A folytatásban sem sikerült közelebb lopódznunk ellenfelünkhöz, sőt a nyitó játszma végére jelentős hátrányba kerültünk, ahonnan nem volt visszaút (25-16).

Amilyen rosszul indult az első játszma, olyan jól kezdődött a második: Ekaterina Silchenkova leütése és Shafagat Alishanova ásza után a Kapos-partiak ki nem kényszerített hibájával 3-0-s berényi vezetésnek örülhettünk. Nem sokáig. Sajnos feljavultak a sárga-fekete mezesek nyitásai és – főleg kettes poszton – több eredményes leütéssel is jelentkeztek, így 7-5-re fordítottak, sőt aztán 14-7-re növelték a különbséget. A játék minden elemében jóval magasabb szinten teljesítettek ebben a periódusban a dunántúliak. 18-16-ra még sikerült felzárkózni, de a házigazdák magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és a hajrát ismét sokkal jobban bírták (25-18).

A harmadik játszmában Iga Piatek kezdett a berényieknél liberó poszton, Ekaterina Silchenkova pedig leütésből és szervából megszerezte a szett első két pontját, majd Jessica Ventura is villant. A jó rajt után sajnos megint visszaesés következett, majd 10-8-as berényi vezetésről számolt be az eredményjelző. Ekkor még reménykedtünk benne, hogy sikerül – legalább egy – szettet rabolni az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatától, ám ez végül nem jött össze. A végjátékban Makai Péter még bizalmat szavazott Mészáros Zsófiának is, de sem ő, sem a társai nem tudták megakadályozni a komoly játékerőt képviselő Kaposvár 3:0-s győzelmét (25-20). 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem-Jászberény Volleyball Team 3:0

– Ezúttal jobb volt a Kaposvár, de többet vártam a csapatomtól. Több taktikai elemben gyengén teljesítettünk és ez vezetett ahhoz, hogy viszonylag simán kikaptunk. A Kaposvár amit játszott, azt nagyon precízen tette, és mi sajnos védekezésben semmilyen formában nem tudtuk felvenni a versenyt – nyilatkozta Makai Péter a mérkőzés után.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?