Budai Lóránt nyerte a választást

A november 10-én, vasárnap megismételt polgármester-választást az október 13-i 14 szavazat különbség helyett ezúttal Budai Lóránt meggyőző fölénnyel, 3838 szavazat különbséggel megnyerte. Budai győzelmét nagyban növeli, hogy az október 13-i (kerekítve) 42%-os részvételi arányt messze fölülmúlva, ezúttal több mint 60 %-os részvételt regisztráltak a szavazókörökben.

A választók a négy jelölt versengését egyértelműen leegyszerűsítették a FIDESZ-KDNP jelöltje, Szabó Tamás eddigi polgármester, valamint a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje, Budai Lóránt között, ugyanis mind a négyszeres polgármester, dr. Magyar Levente, mind Dobrosi Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje csak egy-egy százalék szavazatot tudott összegyűjteni. Bár Szabó Tamás is több szavazatot – 4568 – kapott, mint legutóbb, ez most 35%-át jelentette az össz-szavazatoknak.

Budai Lóránt 8328 szavazata 63%-ot, és egyértelmű győzelmet jelentett.

Az önkormányzati választásokat így most már röviden úgy összegezhetjük, hogy az új polgármester, Budai Lóránt hat képviselőjével együtt összesen hét szavazattal kalkulálhat, míg a FIDESZ frakció Szabó Tamás vezetésével ugyancsak hét képviselőt számlál. Ez a tökéletes patthelyzet elhúzódó politikai tárgyalásokat sejttet, amelyekre a választások éjszakáján még ideje korán lenne pontosabban utalni.

Jászberénynek van megválasztott polgármestere, a tizenöt tagú képviselő-testületben pedig a Mi Hazánk Mozgalom listás képviselője, Dobrán Gyula lehet alkalmanként, vagy véglegesen a mérleg nyelve.

Jászberény tehát megnyugodhat, elkezdődhet a normális, hétköznapi munka a városházán is.

Vélemény, hozzászólás?