Tovább tart a mélyrepülés

November 2-án, a szombat esti kosárlabda mérkőzésen az utóbbi két mérkőzését megnyerő Kecskemét volt a berényi csapat ellenfele, a JKSE öt vereség után lépett pályára. Mindezek ellenére is minden szurkoló abban bízott, hogy meglesz az első győzelem.

Jól is kezdtek a mieink, hiszen Mészáros és Alekszandrov egy-egy duplájával indult a mérkőzés. Aztán érkeztek a válaszok is és 8-8-ig együtt haladt a két alakulat. Ettől kezdődően aztán óriási fordulat következett, hiszen a Hírös Város csapata egy 12-0-s szériával meglépett, a mieinknek pedig szinte semmi sem sikerült. Így (11-24) hétpontos hátrányuknál zárult az első 10 perc. A folytatás sem volt jobb, sőt a második etap elején már -17 volt a hátrányunk, majd szép lassan kezdtek a fiúk felzárkózni és nagyjából tíz pont körüli különbség alakult ki a két csapat között.
A félidő végén aztán ez jelentősen csökkent, mert Brbaklic és Pantelics beszórt egy-egy hármast és így a szünetre már csak négy (38-42) maradt közte.

A negyedórás pihenő után állandósult a 7-9 pont közötti különbség, a harmadik etap pedig Miller hárompontosával ért véget és ezzel öt egységre (56-61) mérséklődött a JKSE hátránya. A zárónegyed elején felcsillant a remény az egyenlítésre is, miután Brbaklic duplája után már csak három maradt közte. Ettől közelebb viszont már nem sikerült zárkózniuk, mert a vendégek rutinos játékosai elkezdték a hárompontosakat szórni – összesen négyet –, és ez megpecsételte a mieink sorsát. Tetézte a bajt, hogy a magas játékosok, Alekszandrov és Pantelics kipontozódtak, így hét pontos megérdemelt győzelmet aratott Forray Gábor csapata.

Jászberényi KSE – KTE Duna aszfalt 78-85.
Legközelebb az Alba Fehérvárhoz utaznak, majd november 17-én, vasárnap a Falko érkezik Jászberénybe.

fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?