Mező Lili Tokióba utazott

Mező Lili, a Yakuzák SE hatszoros Európa bajnoka már Tokióban, a Shinkyokushin Világbajnokság színhelyén tartózkodik, ahol a hétvégén november 9-én lép tatamira. Elutazása előtt, október 31-én sajtótájékoztatót tartottak az Y Házban, ahol a felkészüléséről kaptunk tájékoztatást.

Agócs Tibor, a Yakuzák SE szakmai vezetője a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a Tokióban rendezendő 12. Shinkyokushin Világbajnokság nagy horderejű, hiszen kb. 60 ország képviselteti magát. A férfiaknál várhatóan 128-an lépnek tatamira, viszont a hölgyeknél sokkal szűkebb a mezőny, mert ők kvalifikációval jutottak ki a 32-es főtáblára.

– Lili az idei Prágában rendezett Európa-bajnokságon megnyerte az Open kategóriát, így Európa válogatottjaként kvalifikálta magát a 32 hölgy közé – mondta Agócs Tibor. A szakmai vezetőtől azt is megtudtuk, hogy Mező Lili és a magyar küldöttség az egyik legerősebb világszervezet, a VKO Shinkyokushin világbajnokságán vesz részt. Dr. Rácz Levente, a Testnevelési Egyetem Kineziológiai Tanszékvezetője diagnosztikai mérésekkel segítette Lili felkészülését, de hozzátette, hogy az Y Házban folyó munka nagyban hozzájárult a súlycsoport nélküli világbajnokságra való kijutásához.
– Itt nem személyiség, hanem egyéniségfejlesztés folyik, és ez hatalmas különbség, mert e nélkül világversenyre lépni ma már nem érdemes. Lili ott tart, hogy az egyénisége olyan versenyen mérettetik meg, ami más sportágakban az olimpiával egyenlő – fogalmazta meg dr. Rácz Levente. Mező Lili nem izgul a nagy világverseny előtt. Részben azért, mert már három alkalommal is járt a Japán viadalon, másrészt pedig az Európa-bajnokságokon megfelelő tapasztalatokat szerzett.

– Prágába is úgy utaztam ki, hogy nincs vesztenivalóm 19 évesen a nálamnál 7-8 évvel idősebb lányokkal szemben. Ezáltal nagyon felszabadultan tudtam küzdeni, azaz nem volt rajtam semmilyen plusz izgalom. Most sincs, pedig ez egy sokkal nagyobb verseny lesz. Elmondhatom, hogy életem legnagyobb felkészülésén vagyok túl, amit becsületesen végigcsináltam. Ez egy közös munka volt, mert itthon Tibiékkel edzettem, Pesten pedig – mivel szeptembertől a Testnevelési Egyetemre járok –, dr. Rácz Leventével tudtam végezni erőnléti edzéseket – mesélte Lili a tőle mindig megszokott nagy nyugalommal. Többszörös Európa-bajnokunk Japánba való kiutazását Jászberény Önkormányzata is támogatta anyagilag. Agócs Tibor meg is köszönte mind a városvezetésnek, mind a vállalkozásoknak, cégeknek a támogatást. Mező Lilivel együtt összesen négy magyar versenyző utazik Japánba a november 9-én kezdődő Shinkyokushin Világbajnokságra.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?