Három forduló van hátra

Lassan-lassan közeledik a téli pihenő a labdarúgó megyei II. osztály csapatai számára, ahol Jászapáti a vártnál kicsit mérsékeltebben szerepel.

Utolsó írásunk óta Jászapáti labdarúgócsapata nyolc mérkőzésen van túl, ami igen vegyes eredményeket mutat. Még szeptember 7-én, egy jászsági rangadó keretében fogadták Jászboldogházát. A végeredményt illetően nem bírt egymással a két csapat, 1-1-es döntetlen született. Viszont a következő héten Csépáról is sikerült hazahozni egy pontot, szintén 1-1-s végeredménnyel. Ezt követte egy hazai 3-1-es győzelem Tiszaszentimre ellen. A következő két mérkőzés viszont elúszott, először Tiszagyendán, majd hazai pályán Martfű ellen, hiszen mindkét ellenfél 2-1 arányban bizonyult jobbnak Tajti József legénységével szemben. E két vesztett mérkőzést sikerült kijavítani, mert Cserkeszőlőn is és hazai pályán Tiszajenő ellen, ha egy-egy góllal is, de sikerült begyűjteniük a 2×3 pontot.

Hozzátartozik a cserkeszőlői mérkőzéshez, hogy a csapat játékosedzője – mint kapus – fejsérülést szenvedett és e sorok írásakor még a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház „lakója” volt, merthogy megfigyelés alatt tartják. Szerencsére jól van és remélhetőleg – ha szép lassan is -, de újra otthonában pihenheti ki az igen kellemetlen összekoccanást. Így november első szombatján, Túrkevén nélküle játszották a 12. fordulót, ahol 2-2 lett a végeredmény úgy, hogy a hazai csapat a 90. percben egyenlített. Ezzel egyelőre a 8. helyen várják a 13. helyezett Abádszalók együttesét. Ezzel együtt még három mérkőzés van hátra az őszi idényből. Szerencsére nem kell messzire utazniuk, hiszen kettő hazai pályán – Abádszalók mellett, Szászberek ellen – egy pedig a „szomszédban” Jászszentandráson lesz.

Ami az utánpótlás csapatokat illeti, az U19-es gárda egyelőre 3-3 győzelemmel és döntetlennel, valamint 4 vereséggel a 6. helyen áll és még egy mérkőzésük lesz hazai pályán, pont a listavezető Tiszaszentimre ellen. Az U16-s korosztály viszont igen remek szezont tudhat maga mögött, hiszen hárompontos előnnyel, a táblázat tetején várják a tavaszi folytatást.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?