Gáll főorvos életműdíja

Dr. Gáll János, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Gasztroenterológia Osztályának osztályvezető főorvosa szakmai munkája, a betegellátás során elért kimagasló tevékenysége elismeréseként, Batthányi-Strattman László-díjban részesült.

A Pesti Vigadóban, október 31-én, csütörtökön délelőtt rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat adott át Kásler Miklós miniszter és Csiki Zoltán egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

„A szeretettel fordulás elesett embertársaink felé meghatározta az emberiség történelmét” – fogalmazott a miniszter, hiszen a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, és azokat gyógyította, akiket mások már nem.

Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegényebbeknek szentelte életét. A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta: „Önök, akik ezt a díjat kapják, ugyanezt a szellemiséget képviselik. Ez a díj nem tudományos munkásságért járó díj, hanem annál lényegesen több, ez az emberség kitüntetése.”

Egyben arra kérte a kitüntetetteket, hogy ezt a mentalistást adják tovább a következő generációnak abban a korban, amikor a gyógyítás ősi művészetét egyre inkább kezdi kiszorítani az egészségügyi szolgáltatások rendszere.

Nagy büszkeség, hogy 2019-ben a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főorvosa, dr. Gáll János belgyógyász – gasztroenterológus szakorvos Batthyány-Strattmann László-díjban részesült, ez az elismerés is bizonyítja, hogy szakmai munkája és teljesítménye példaértékű.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?