Ezüst érem Marakesből

Október 10-13 között Marokkóban, Marakes városában rendezték a Veterán Judo Világbajnokságot, ahol szűkebb pátriánkat, a Jászságot – ezen belül Jászapátit –, a Kígyó Dojo HSE vezetője dr. Nagy-Hinst István képviselte.

A négy napos feszített tempójú világbajnokságra népes mezőny gyűlt össze, hiszen 50 ország közel 1200 versenyzőjét küldték tatamira. A versenyszínhely igen rendkívülinek mondható, mert egy hatalmas sátort biztosítottak küzdőtér gyanánt. A nem mindennapi körülményeket jelezte az a tény is, hogy időnként +40 Celsius fokon zajlottak a küzdelmek, ami kellemes nyári edzésnek tűnhetett a hazai cselgáncsosok részére, viszont megterhelő tényként jelentkezett a többi versenyző számára.

A magyar színeket tizenegy örökifjú judós képviselte, akik – bár minden erejüket latba vetették – nem sikerült a 2009 óta fenntartott rekordot (minden évben ünnepelhettek világbajnokot) megismételni. A Veterán Judo Világbajnokság végeztével, hazánk judósai 2-2 ezüst- és bronzérmet, egy ötödik és három hetedik helyezést könyvelhettek el maguknak. Köztük volt dr. Nagy-Hinst István is, – mint a Magyar Judomesterek Clubja versenyzője -, aki a dobogó második fokára állhatott, azaz egy ezüstéremmel járult hozzá a magyar sikerhez.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?