Végre győzelem

Jászberény Extraligában szereplő női röplabdacsapata az első fordulókban igen erős ellenfelekkel játszott. A bajnok Vasas Óbudától hazai pályán, az Újpest együttesétől pedig a fővárosban szenvedtek egyaránt 3:2-es vereséget. Az újabb hazai mérkőzésen a Haladás ellen viszont már győzelemre készültek.

Az első szett elején még felváltva estek a találatok, de a szervezett és fegyelmezett mezőnyvédekezésük mellett – többek között – Jessica Ventura pontjainak is köszönhettük, hogy 16-9-re is elhúztak a vasiaktól. Hozzá kell tenni, hogy a mieink jó játéka mellett a vendégek több ki nem kényszerített hibát követtek el, így aránylag könnyedén, 25-15-re nyerték lányaink az első szettet. A második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv. Tóth Eszterék irányították a játékot, a vendégek pedig futottak az eredmény után.

A szett közbeni 20-12-s állás előrevetítette, hogy ebben az etapban sem tud lépést tartani Makai Péter röplabdázóival az ellenfél. Így is volt, és a 25-14-es játszmagyőzelem után már csak egy szett megnyerése hiányzott a végső győzelemhez. A záró szakaszban is szoros volt eleinte a játék, de később megléptek a mieink. Bár többször is előfordult, hogy hosszú labdamenetre kényszerített bennünket az ellenfelünk, de a vége általában berényi ponttal végződött, így a legvégén 25-16-ra behúzva ezt a játszmát is vastaps fogadta az első hazai győzelmet.
Jászberény Volleyball Team – Hungast-Haladás 3:0

JVT: Shafagat Alishanova 5, Ekaterina Silchenkova 7, Borsos Lili 4, Jessica Ventura 11, Tóth Eszter 12, Ivana Bulajic 12. Liberó: Radomszki Boglárka.
– Mivel korábban két szoros mérkőzést elveszítettünk, ezért egész héten erre a találkozóra készültünk. Úgy gondolom, ez jól sikerült és végül magabiztos győzelmet arattunk – nyilatkozta nagy örömmel a mérkőzés után a csapat egyik legjobb ütője, Jessica Ventura. Hozzá kell tenni, hogy Ventura mellett minden játékost dicséret illet, hiszen mindannyian remekül játszottak. Ezt támasztja alá a vezetőedző véleménye is.

– A győzelmet annak köszönhetjük, hogy a lányok nagyon akartak, emellett maximálisan koncentráltak és nagyon alázatosak is voltak – értékelt a mérkőzés végén Makai Péter.
Szombaton este még a szórakozásé volt a főszerep röplabdacsapatunk tagjai és az érdeklődők számára, hiszen ekkor rendezték meg harmadszor a Röpis Bált, melynek bevételét az utánpótlás-játékosok versenyeztetésére fogja fordítani a Jászberényi Röplabda Klub. A remek hangulatú esemény házigazdája az országosan elismert, jászberényi szerkesztőriporter, Dézsi Zoltán volt, rajta kívül Gosztonyi Dóra éneklése és a Pezsgő zenekar produkciója is jó szórakozást biztosított a jelenlévők számára. A bál jelentőségét mutatja az is, hogy az eseményen tiszteletét tette városunk két polgármesterjelöltje, Budai Lóránt és Dr. Szabó Tamás is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?