Megizzadt a Pécs Jászberényben

Október 19-én, szombaton este fogadta soron következő ellenfelét, nevezetesen a Pécsi VSK-t Jászberény kosárlabdacsapata. A mérkőzés esélyesének a vendégek számítottak, mivel két győzelem állt a nevük mögött, viszont a berényi gárda még nem nyert meccset az őszön.

Mindezek ellenére a mieink kezdtek jobban, és Pantelics triplája után, már öt (9-4) volt közte. Ez az előny nem sokáig maradt meg, mert a pécsiek is egy ilyen dobással válaszoltak, így ismét fej-fej mellett haladt a két alakulat. Majd később előrelépett a Berény, különösen a remek dobóformában játszó Miller vezérletével és kosaraival. Ez kitartott a negyed végéig is, így (24-19) nyugodtan ülhettek le egy két percre. A kis „pihi” jól is jött Millernek, mert rögtön beszórt egy hármast és már nyolccal lépett meg a JKSE, de mivel triplára-tripla volt a válasz, zárkózott a Pécs. Sőt, a félidő végére meg is fordították az állást (37-40).

A negyedórás szünetből úgy tűnt egy darabig, hogy a mienk jöttek vissza frissebben, mert egy Staten duplával és egy Miller hármassal gyorsan fordult a kocka, (42-40). Innentől kezdődően aztán nagy csata alakult ki a játéktéren.

A mieink betörésekkel és remek passzokkal gyűjtötték a dupla pontokat, a baranyaiak viszont a trojkákat dobálták igen eredményesen. Természetesen ez jobban szaporodott és meg is látszott a 3. etap végére, ami 56-63-as állásnál fejeződött be. Ám a mieink a zárónegyedben sem adták fel. Sőt, amikor Ruják Bence berámolt egy hármast, már csak hárommal (74-77) vezetett a Pécs. Sajnos ettől nem sikerült közelebb kerülni, pedig a legvégén, ha Miller szinte félpályás dobása behull, öt perc ráadás következhetett volna. Így, viszont hárommal nyert a pécsi gárda.

Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia 85-88

JKSE: Staten 15/3, Mészáros -, Miller 31/9, Alekszandrov 2, Pantelics 9/3. Csere: Brbaklic 12, Marinkovics 2, Búzás -, Ruják B. 12/3, Peringer 2.

A vereség ellenére is dicséret illeti a fiúkat, mert óriásit küzdöttek, és látszott, hogy a csapatjáték sokat javult. Miller extrát játszott, 31 pontot szórt, de jól szálltak be a cserejátékosok is, különösen Ruják és Brbaklic. Őket még Csirke Ferenc, a PVSK edzője is megdicsérte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Ha Alekszandrov is hozta volna dobóátlagát, akár nagy meglepetés is születhetett volna a mérkőzés végén. Mindenesetre ha LaMarcus Reed felépül sérüléséből, biztos meg lesz az első győztes mérkőzés is. Ez lehetne akár november 2-án, amikor a Kecskemét lesz a vendég.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?