Elveszett a veretlenség

A Balassagyarmaton elért döntetlen utáni értékelések alapján akkor nem volt elég „éles” a Jászberényi FC, így a Tiszaújvárost fokozott elszántsággal várták a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 11. fordulójában. A kezdés biztató is volt, végül azonban pont nélkül maradt a pályaválasztó.

Mint Német Gyula vezetőedző elmondta, a hétközi felkészülés során érződött, hogy játékosai átérzik a soron következő bajnoki súlyát, ennek megfelelően nagy elánnal ugrottak ellenfelüknek. Sándor István húsz méteres lövése már az első percben a jobb kapufáról jött ki, az ismétlésből Pálinkás tüzelt mellé. A 8. percben az ezúttal több támadófeladatot kapó Szemere Süttő indításával lépett ki, s gurított higgadtan a kapus mellett a kapu közepébe (1-0).

Elég volt viszont egyetlen megingás, és három perc elteltével egy bal oldali beadás után a felperdülő labdát a kimozduló Menczeles úgy ütötte el, hogy az ellenfél játékosáról a berényi kapuba pattant (1-1). A lendület érthetően megtört egy időre, ám tíz perc után újult erővel ugrott vetélytársának a JFC, és mivel a borsodiak is élesedtek, változatos, helyzetekkel tarkított negyedórát produkáltak a küzdő felek. A 80. percben Menczeles mentett kiváló érzékkel, két perccel a vége előtt pedig jöhetett volna a meccslabda, amikor kavarodás után Szemere az ötösről lőtt fölé. Az elvesztegetett esélyek után a vendégek az utolsóval éltek, mikor a hosszabbítás perceiben egy jobb oldali átívelés után a csereként beállt Nagy Dávid balról, 12 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá (1-2).

Tizenegyedik mérkőzésén első vereségét szenvedte el a bajnokságban a Jászberényi FC, a gyors gól utáni lélektani előnyt nem sikerült kihasználni, de még ezt követően is számtalan alkalom adódott a biztos előny kiharcolására. A meccs több szakaszában megvolt a kellő fordulatszám, de a futball íratlan szabályai ezúttal is érvényesültek.
Jászberényi FC – Tiszaújvárosi FC 1-2 (1-1)

A mieink 22 pontjukkal egyelőre a 4. helyre csúsztak vissza, a tovább menetelő Füzesgyarmat (27), valamint a Cegléd és a DEAC (23-23) mögé. A 12. játéknap akár pozitív változást is hozhat, miután DEAC – Füzesgyarmat és Tiszaújváros – Cegléd párharcokat játszanak, míg a JFC itthon javíthat a szomszédvár Hatvan ellen, október 27-én, vasárnap 13.30-tól.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?