Izgalmas Lehel Vezér Kupa

A Bercsényi úti Játékcsarnok harcművészektől volt hangos október 12-én, szombaton egész napon át. Itt rendezték a nemzetközi taekwon-do Lehel Vezér Kupát.

– Ez már 11. alkalom, hogy megrendezzük ezt a nemzetközi versenyt. Mindig szép létszám szokott összejönni, ami azt jelenti, hogy szeretnek a klubok nálunk versenyezni. Idén is eljött több mint 170 versenyző és mivel négy versenyszámban is indulhatnak, ez összesen 330 nevezést jelent. Ezzel közel kerültünk az eddigi rekordunkhoz. – mondta el Soós László főrendező, a JSE taekwon-do szakosztály vezetője. Szinte minden környező ország képviselte hazáját a nemzetközi mezőnyben. Voltak, akik már visszajáró klubok, de olyan társaság is érkezett, akik először látogattak a Jászság fővárosába.

– Először vagyunk ezen a versenyen és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk. Célunk az, hogy minél több európai versenyre eljussunk. Ez az első állomás, és remélhetőleg a többire is eljutunk majd folyamatosan. Tapasztalatszerzésre jöttünk, megismerni a körülményeket. Ennek alapján döntjük majd el, hogy jövőre a legjobb, vagy éppen a kezdő versenyzőkkel jöjjünk el ismét erre a versenyre – nyilatkozta Libor Machán (VI. dan), aki a Brno klubjának edzője Csehországban. A Magyar Tradicionális ITF Taekwon-Do Szövetség elnöke, Czeba Mihály örömét fejezte ki, hogy egyre több külföldi versenyző érkezik a rendezvényre, mert szerinte, ezzel is színvonalasabbá válik a Lehel Vezér Kupa.

Természetesen a rendező Jászberényi SE taekwon-do szakosztályának versenyzői is részt vettek a helyi sportrendezvényen. Szakosztályvezetőjüktől, Soós Lászlótól megtudtuk, hogy mivel ezúttal nem kellett többszáz kilométert utaznunk, így pihenten, felszabadultan ismert hazai környezetben tudnak szőnyegre lépni tanítványai. Mindezeket figyelembe véve, nagyon jó szereplést vár tőlük. Aztán késő délután az eredményhirdetésnél kiderült, hogy nem is okoztak csalódást, hiszen 12 arany-, 11 ezüst- és 8 bronzérmet tartottak itthon Jászberényben. A verseny legeredményesebb ifjúsági versenyzője a jászberényi Száraz Gergő lett. A csapatversenyben pedig az első helyezett Csehország (Brno) és a második Szlovénia csapata mögött a harmadik helyet szerezték meg.

Összevonva a korosztályokat és a kategóriákat, a jászberényi versenyzők helyezései, (zárójelben az érmek száma). Aranyérmesek: Száraz Gerő (3), Török Karola (3), Filep Márk, Filep Jázmin, Szebenyi-Nagy Szabolcs, Klein Gergő és Tűzkő Olivér. Ezüstérmesek: Banka Csaba (2), Juhász Márton, Szebenyi-Nagy Szabolcs, Száraz Gergő, Tűzkő Olivér, Klein Gergő, Molnár Cintia, Török Karola, Lötz Kristóf. Bronzérmesek: Molnár Cintia (2), Juhász László, Filep Jázmin, Sárközi János, Török Karola, Száraz Gergő és Bábosik Boglárka.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?