Egy félidőt bírtak a kosarasok

A kosárlabda-bajnokság elitosztályának 3. fordulóját bonyolították október második hétvégéjén, amikor a jászberényi alakulat az egy-egy győzelemmel és vereséggel rendelkező Paksra látogatott.

Mint azt előre jelezték, két meghatározó játékosát kénytelen volt nélkülözni az ASE. Mindennek ellenére sem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a paksi, mivel jó játékosállománnyal rendelkeznek a házigazdák, például a tavalyi berényi kedvenc Orlando Coleman is náluk pattogtat. Mindenestre Mészáros Máté kosarával indult a meccs. Ezt gyorsan egalizálták és átvették a vezetést is. A változatosság kedvéért Staten kettesével egyenlítettünk, majd Miller kosarával már 10-13. Sajnos érkezett két trojka is részükről – egy éppen Colemantól –, és fordult a kocka. Az első tíz perc végére azonban csak egy (18-17) volt közte.

A második etap elején Miller „visszaadott” egy triplát, majd Alekszandrov is hozzákezdett a pontgyártáshoz. Így már 25-20 volt ide. Ez sem tartott azonban sokáig, de 29-29-nél még együtt volt a két gárda. Majd ráerősített az ASE és Statennek kellett gondoskodott arról, hogy hategység (37-31) legyen a nagyszünetben a differencia. Úgy tűnt, a 2. negyed elején „fejben” bent maradtak kosarasaink az öltözőben, mert a hazai gárda egy 13-0-as rohanással indított. Miller és Alekszandrov is beszórt egy-egy hárompontos találatot, de ezzel együtt is szinte eldőlt a találkozó, hiszen 61-44-nél kezdődött az utolsó felvonás. Szerepet kapott többször is Perlinger Balázs is, de hiába zsákolt és dobott, 8 pontot elúszott a hajó. Atomerőmű SE – Jászberényi KSE 77–62 (18-17, 19-14, 24-13, 16-18) JKSE: Staten 18/3, Mészáros M. 4, Miller 8/6, Alekszandrov 10/3, Pantelics 6. Csere: Brbaklics 2, Peringer 8, Marinkovics 6, Ruják B.

Hiába lett a legeredményesebb Staten (18 pont) és hiába Miller mutatója bizonyult a legjobbnak, csak egy félidőben voltunk pariban az ASE együttesével. Azaz alakul-alakul a csapat, de még sokat kell dolgozniuk, hogy eredményesebbek legyenek. Szombaton a bronzérmes Pécs látogat Jászberénybe.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?