Visszavágott az Olajbányász

A 2. fordulóval folytatódott az idei kosárlabda bajnokság. A jászberényi csapat a megyeszékhelyre látogatott a teljesen átalakított és új nevet viselő Szolnoki Olajbányász KK vendégeként.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezett mérkőzést nagyon jól kezdték a mieink, hiszen Alekszandrov gyorsan beszórt két triplát, majd később egy Miller trojka után 3-11 volt az állás. Továbbra is futott a berényi szekér, volt, amikor már tíz volt közte (5-15). Aztán szép lassan zárkózni kezdtek a hazaiak és 22-nél befogták a berényi alakulatot, sőt az első kisszünetben már ők vezettek 28-26-ra. A folytatásban mi értük utol őket és Brabaklics találatával, kettővel (28-30) vezettünk is.

Ez sajnos gyorsan visszafordult és a nagyszünet már 46-36 arányú Olajbányász vezetésnél kezdődött.
A negyedórás pihenő Dragan Alekszics csapatának tett jót, mert 7-0-s rohammal kezdtek. Szórták a hárompontosakat, a mieinknek meg szinte semmi nem sikerült. Miller volt az, aki valamelyest tartotta a lépést a vendéglátókkal. Triplát is dobott, de ezzel együtt is a 3. negyed második felére húsz ponttal lépett meg a Szolnok. Sőt, a zárónegyedre 22 volt közte (73-51). A befejező negyedben nyilvánvaló volt a hazaiak győzelme, így sok fiatalt pályára küldött edzőjük. Ez azt is jelentette, hogy az eredményen tudtak kozmetikázni a mieink. Meg is nyerték a befejező etapot, (16-24) de mint mondani szokás, a csatát elveszítették.

Szolnoki Olajbányász KK – Jászberényi KSE 89-75

JKSE: Staten 13, Mészáros 4, Miller 25/6, Alekszandrov 13/9, Pantelics 2. Cserék: Brbaklics 9, Peringer 3, Marinkovics 2, Ruják B. 4.
Ezúttal minden pályára lépő játékosunk szerzett pontot ugyan, de a vereség egyértelmű volt, azaz visszavágott a „nagy testvér” a tavaszi két vereségért. Nagyon hiányzott a sérült LaMarcus Reed, Pantelicsot meg bizonyára az orrtörése miatt használt „kényszerálarc” zavarja még mindig, mert nem ezt a játékot szoktuk meg tőle. Ismerve Nikola Lazicsot, remélhetőleg mindent megtesz, hogy „fiai” minél előbb összekovácsolódjanak egységes csapattá. Szombaton Paksra utaznak ahol – többek között – régi ismerősünk, Orlando Coleman az ASE csapatát erősíti majd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?