Újra a győztes úton

A DEAC elleni bravúros győzelem után ismét dobogós helyre lépve fogadta a Sényőt a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 9. fordulójában. A szabolcsiaktól két héttel korábban elszenvedett kupavereség külön is motiválhatta Német Gyula csapatát, és nem is hagytak kétséget szurkolóikban.

Egyperces tiszteletadással adóztak a jelenlévők a 76 éves korában elhunyt korábbi kiváló játékos és edző, Sárközi Gyula emlékének, akit pénteken a Fehértói temetőben helyeztek örök nyugalomba. A kezdőrúgást a Sárközi István emléktáblájának avatására érkező két labdarúgó olimpiai bajnok, Dunai Antal és Szalay Miklós végezte el.

Bár Ludasi hiányzott a hazai keretből – és így némileg módosult a felállás –, a szűk negyedórás fogáskeresés után sorra veszélyeztetett a JFC. Előbb Király Olivér szép gólját érvénytelenítette kezezés miatt a játékvezető, majd egy jobb oldali beadás után a középen érkezők elől – csaknem öngólt szerezve – az utolsó pillanatban mentett szögletre az egyik vendégvédő. Süttő lövése még elzúgott a léc fölött, aztán a 19. percben Pálinkás visszagurítása után Gresó Mátyás tüzelt kapura, a labda pedig Szöllősin megpattanva került a sényői kapuba (1-0). „Matyi, még egyet!” – szólt a hangosbemondó óhaja, és a berényi támadó két perc múlva, Király indításával kilépve a kapust is kicselezve teljesítette a kérést (2-0).

Az intenzív szakaszt kiegyenlítettebb követte, a vendégek is vezettek néhány támadást, ám ezeknél Miski bizonyította jó formáját. A szünetben többekben felrémlett, hogy a kupameccsen is hasonló eredménnyel fordultak a csapatok, de a JFC nem lépett ugyanabba a folyóba, koncentráltan, mezőnyfölénnyel nyitotta a második játékrészt. Bár igyekezett a Sényő, Lakatosék jól fogták támadóikat. A „csendesre” forduló mérkőzés 78. perce ismét fellelkesítette a szurkolókat, miután Szöllősi labdát szerzett védőjétől, és kb. 45 méterről nyesett kapura, a labda pedig a visszafutó kapust becsapva hullott a kapu közepébe (3-0). Ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa, egy hét alatt másodszor is három gólt szerezve tartotta meg veretlenségét a jászberényi együttes. Jászberényi FC – Sényő-Carnifex FC 3-0.

A Német Gyula által az utóbbi hetekben hiányolt elszántság a debreceni bravúr után ezúttal is megvolt a mieinkben, így újabb magabiztos sikerükkel a tabella második helyére léptek. A Cegléd ugyanis otthon veszített rangadót a DEAC ellen (0-3), így a Putnokot legyőző Füzesgyarmat vette át a vezetést. A JFC hozzájuk hasonlóan 21 pontos, a vetélytársat eggyel több győzelme rangsorolja előbbre. A következő játéknapon az újonc, de masszív középcsapat Balassagyarmat ellen folytatható a jó sorozat. A találkozót október 12-én, a válogatott mérkőzése miatt szombaton játsszák 14.30-as kezdéssel.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?