A szépkorúak mosolya

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény dolgozói kollektívája Idősek napi kulturális műsorral kedveskedett a szépkorú lakóknak október 3-án.

Az Idősek napjáról 1991 óta minden évben október elsején emlékeznek meg a világ különböző országaiban, többek között hazánkban is. A programsorozat célja, hogy felhívják a figyelmet a méltóságteljes időskorra – fogalmazott Bozóki Jánosné intézményvezető köszöntőjében, majd hangsúlyozta, az otthonban régre visszanyúló hagyományai vannak a közös ünnepnapoknak, a jeles alkalmak méltó megtartásának. A megjelentek között üdvözölte Pócs János országgyűlési képviselőt és Szabó Tamás polgármestert, akik cserepes virággal lepték meg az ESZI idős közösségét.

„A virág emlékeztesse önöket arra, hogy a hideg ősz és a téli hónapok után mindig eljön végül a tavasz” – fordult a képviselő a szépkorú publikumhoz, –, akiknek hálával tartozunk, mert bár az intézményfenntartó sokat küzd azért, hogy szépüljön az otthon, az utak, a járdák, ez mind csupán sóder, cement és habarcs, melyet öt év múlva fel kell újítani. Az igazán időtálló érték az idősek munkája, a tekintetük, a mosolyuk, az életük, melyről úgy vélték, Jászberényben érdemes eltölteni. Köszönetét fejezte ki, hogy a teremben ülők a városban nevelték gyermekeiket, szeretetet, bölcsességet hagytak hátra az utókornak, épp ezért ez a jeles nap valójában mindenkiről szól, akiben az idősek valamikor is nyomot hagytak.

A Jászberény Városi Önkormányzat, mint fenntartó nevében Szabó Tamás mondott köszönetet a jelenlévőknek egy-egy színpompás virág átadásával. „A város mindig is hálás volt idős polgárainak, akik a hosszú idők során itt értéket teremtettek, ezért folyton azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk minél többet és minél jobbat nyújtani önöknek.”

A folytatásban Bozóki Jánosné Katalin vezette fel az intézmény dolgozóinak műsorát, mellyel emlékeztetni kívánták a hallgatóságot, hogy bármily célt is érjünk el életünkben, azt egyrészt magunknak, ugyanakkor szüleinknek, nagyszüleinknek is köszönhetjük. Értékteremtő munkát csak az elődök eredményeire építkezve lehet végezni, ezért megilleti a törődés az otthon lakóit, az idősek klubja tagjait, és valamennyi szépkorú polgárt. „A tőlünk telhető maximális segítséget és támogatást biztosítjuk.” – fogalmazott, majd egy vers és énekszóval átszőtt rövid előadást élvezhettek a megjelentek. A színvonalas programra a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek klasszikus produkciója tette fel a koronát.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?