Új eszközök a mentőszolgálatnál

Jászberény Városi Önkormányzat a Jászberényi Mentőállomás részére betegőrző monitorokat és professzionális puzoximeter eszközöket adományozott, amelyek hivatalos átadójára szeptember 25-én, szerdán került sor a mentőállomáson.

Az eszközöket Pócs Márton, a mentőállomás vezetője mutatta be a sajtónak. Elmondta, nagy öröm, hogy idén már másodjára vehetnek át, – most egymillió nyolcszázezer forint értékben – eszközöket az önkormányzat segítségével. A két modern betegőrző monitort a mentőautókba, a puzoximetert az esetkocsiba szerelik majd be. Régi hiányt pótolnak az adományok, annál is inkább mert az új puzoximeter végre gyermekek és csecsemők vizsgálatára is alkalmas készülék. A monitorok üzembe helyezésével pedig elmondható, hogy a megyében egyedülálló módon valamennyi mentőautó fel lesz szerelve betegellenőrző monitorral. A modern készülékek előnye az, hogy nem kell az esetkocsival Szolnokra szállítani a betegeket, bármelyik mentőautóban lehetőség van a vizsgálatukra, így az esetkocsi a Jászság területén tud maradni.

Az állomásvezetőt, a bajtársakat és a sajtó munkatársait az önkormányzat nevében Szabó Tamás polgármester köszöntötte. Kiemelte, az önkormányzat az erőforrásaihoz mérten továbbra is partner bármilyen felmerülő igényben való segítségnyújtáskor, a mentőszolgálat mellett a katasztrófavédelem és a rendőrség munkája területén is. Annak, hogy az élet védelmében magas szintű szakmai munka folyjon két alapfeltétele van. Ezek közül egyik a tudás, a másik pedig a felszereltség. A kollégák tudása itt Jászberényben ebben a rendszerben a legmagasabb szintű, a modern eszközökkel összekapcsolva ezt a fajta ismeretet, lehetővé válik a szakszerű munkavégzés. A polgármester végezetül minél kevesebb alkalommal, de akkor a lehető legeredményesebb használatot kívánta az új gépekhez.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?