Őrizzék sokáig mosolyukat!

Jászberény Városi Önkormányzat a Jászkerület Nonprofit Kft-vel karöltve az Idősek Napja alkalmából ebéddel és szórakoztató délutáni műsorral kedveskedett városunk szépkorú lakóinak kedden az Ifjúsági Házban.

Déli tizenkét órakor indult az első járata a városnéző kisvonatnak, ami Jászberénynek az utóbbi tíz évben megtörtént fejlesztéseihez vitte el Berény nyugdíjas lakóit. Az első kiránduláson Szabó Tamás polgármester kalauzolta végig a saját városukban ezúttal turistaként nézelődő polgárokat.

A jó hangulatú, informatív túra után az Ifjúsági Házban egy tál finom ebéd várta Jászberény valamennyi idős lakóját.
Mintegy háromszázötven terítéket raktak ki a hosszú asztalokra, amelyek mellett két óra után néhány perccel Szatmári Antalné alpolgármester asszony köszöntötte hivatalosan is a megjelenteket, köztük Szabó Tamás polgármestert, Pócs Jánost, a Jászság országgyűlési képviselőjét, jelenlegi és jelölt önkormányzati képviselőket. Megköszönte az idős vendégeknek, hogy elfogadták az invitálást és a hagyományok szerint ismét együtt ünnepelnek a várossal ezen a jeles napon. Az alpolgármester asszony arra biztatta a jelenlévőket, aki még nem tette meg, menjen egy kört a kisvonattal és tekintse meg szépen fejlődő városunk már végrehajtott és most folyamatban lévő fejlesztéseit. Kérte, tekintsenek el az építkezésekkel járó kellemetlenségektől, gondoljanak arra, hogy amikor otthon felújítják a lakást, akkor is el kell viselni egy ideig a felfordulást a majdani szép eredmény érdekében.

A következőkben a rendezvény házigazdájaként Szabó Tamás köszöntötte városunk szép korúit, akiket sors és kortársaknak aposztrofált. Sorstársak abban a tekintetben, hogy valamennyien itt élünk, Jászberényben, kortársaknak pedig az évszámok tekintetében. A hatvanadik életévet betöltve egy újabb korszak indul az ember életében, amely tele van rengeteg várakozással, tervvel, mert az ember véges végig tervez és gondolkodik a jövőjéről, legyen bármennyi éves. Ebben a korban nem csak terveink, de munkánk és feladatunk is van bőven. Tele vagyunk tettel, vággyal és cselekedettel. Mindezek mellett akkor vagyunk a legbölcsebbek, ha kívánalmainkat és céljainkat a lehetőségekhez igazítjuk – fogalmazott a polgármester.

Ez az alkalom, amikor az egész világon megemlékeznek a mi korosztályunkról. Ebből az alkalomból invitáljuk önöket nagy szeretettel évről évre a város nevében. Azt kívánom, hogy a mai nap mindenki érezze magát nagyon jól, a továbbiakban pedig legyen erőnk, egészségünk minél több időt tölteni a családdal, tudjunk energiát fordítani magunkra, a szórakozásra, a közösségi életre, a mindennapok hasznos időtöltéseire!

Pócs János az előzetesen átadott cserepes virág mellé üdvözlő szavakat, mély értelmű és humoros gondolatokat is hozott a vendégeknek. A virág jelképezze azt, hogy minden ősz után lesz tavasz! – emelte ki a képviselő. Az Idősek napja kapcsán kifejtette, hogy ez a nap nem csupán az idősekről, de mindenkiről szól kortól függetlenül, hiszen mindannyiunkban munkálkodik a lelkiismeret, vajon megteszünk-e mindig mindent az idősekért, átadunk-e mindent gyermekeinknek amit mi a szüleinktől kaptunk örökül? Ez a nap alkalmas arra, hogy átértékeljük időnket, figyelmünket, szeretetünket, mert önök azok, akik mindent megérdemelnek. Minden, amit elértünk az életben; az életünk, a város fejlődése, valahol mind az önök érdeme, az alapjait önök teremtették meg. Önök, akik itt élnek, ide szülték gyermekeiket, itt támogatják szeretetükkel, bölcsességükkel unokáikat. Szívükben-lelkükben él a jász öntudat, amely nélkül a város semmit sem érne. Vigyázzanak a mosolyukra, az egészségükre, mert sokáig szükségünk van önökre!

A következőkben a pásztortarhonya kanalazása mellett és azt követően is Beregi Péter és Heller Tamás humoristák műsorán szórakozott a népes közönség a vidám hangulatú délutánon.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?