Jeles vizsgamunka

Két bajnoki döntetlen és a fájó kupakiesés után olyan ellenfél várt a Jászberényi FC-re a labdarúgó NB III 8. fordulójában, mellyel szemben csak kiemelkedő teljesítménnyel volt esély egy jó eredmény elérésére. A DEAC otthonában aztán bizonyította Német Gyula legénysége, hogy helye van a dobogóra pályázók között.

A hajdúsági megyeszékhely egyetemi csapata rutinos edzővel (Kondás Elemér) és futballistákkal (Nagy Z., Ramos, Urbin, Sidibe), valamint tehetséges fiatalokkal (például a góllövőlistát vezető Bárány Donát és az ifjabbik Sándor Tamás) meghatározóvá nőtte ki magát a harmadosztályban. Sikeres kupameccsük után önbizalommal telve várták a JFC-t, melybe többen is – Szemere, Pálinkás – visszatérhettek a sérüléssel bajlódók közül. Jó iramú játékot hozott az első félidő, melyben a mieink felvették a kesztyűt, sőt, dominálni tudtak.

Megadta az alaphangot, hogy már a 10. percben megszületett a berényi vezető gól, amikor Lakatos Béla indítása után Gresó 14 méterről kitűnően emelt át a kifutó kapuson a jobb felső sarokba (0-1). A hátrányba kerülő házigazda megnyomta a második játékrész első negyedóráját, de a JFC átvészelte a rohamokat, majd az 58. percben Sándor István bal oldali indítása után Gresó a tizenhatos sarkáról becselezte magát és éles szögből két játékos között a rövid sarokba lőve hűtötte le a debreceni reményeket (0-2). Nem adta fel a DEAC, hét perc múlva Ramos beívelését Bárány – nyolcadik bajnoki gólját szerezve – bombázta Miski kapujába (1-2).

Ezen a napon azonban nem lehetett megtörni a jászberényi legénységet, a 73. percben Süttő szögletét Szemere a jobb sarokba csúsztatta (1-3). Pálinkás tehette volna biztosabbá a különbséget, de ziccerénél a labda a kapust érintve végül a felsőkapufáról kifelé pattant. Összességében jelesre vizsgázott a JFC az egyetemi gárda ellen, igazolva a kissé ellentmondásos tételt, jó csapattal szemben könnyebb játszani.
DEAC – Jászberényi FC 1-3 (0-1)

Az Ózdon pontokat veszítő (0-0) listavezető Cegléd előnye jelenleg két pont. Második a mieinkkel azonos pontszámmal álló Füzesgyarmat, amely folytatta győzelmi sorozatát, 0-2-ről verték idegenben a DVSC II-t. A Tiszaújváros 3-2-re kikapott Sényőn, így a DEAC mellett őket is megelőztük. A soron következő mérkőzésen október 6-án, vasárnap 14.30-tól itthon, a Sényő lesz a vendég. A szabolcsiak ellen a Magyar Kupában elszenvedett vereség miatt még inkább „jólesne” a győzelem, mellyel a mostani harmadik hely is minimum megőrizhető.

A meccs előtt, a városi sporttelepen 13 órától ünnepélyes keretek között avatják fel az 1992-ben elhunyt Sárközi István emléktábláját. A Jászberényből indult játékos 1968-ban tagja volt a Mexikóban olimpiai bajnok válogatottnak.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?