Nyert állásból kiesés

A labdarúgó Magyar Kupa országos táblájának első fordulójában, Sényőn a legjobb 64 közé jutásért lépett pályára a Jászberényi FC csapata. A szintén a harmadosztály Keleti csoportjában szereplő házigazdák ellen az utóbbi hetek gólszegényebb játékát igyekeztek feledtetni a mieink.

Német Gyula, a csapat vezetőedzője újra ott lehetett a kispadon, és ahogy az lenni szokott, néhány korábban kevesebb lehetőséget kapó futballistát is a kezdőbe jelölt a kupában. Sérülések miatt is voltak hiányzók, ám az első félidő alapján úgy tűnt, meglehet a továbbjutás. Kiegyenlített játék mellett mindkét oldalon adódtak helyzetek, a 40. percben aztán a fiatal Nagy Szabolcs egy labdaszerzés után 18 méterről kilőtte a bal alsót (0-1), majd a félidő utolsó percében Süttő szabadrúgásból vágta a hazai kapu bal felső sarkába a labdát (0-2).

Bár a futball egyik bölcsessége, hogy a 2-0 az egyik legveszélyesebb eredmény, arra nemigen lehetett számítani, ami a második játékrész elején történt. Bennmaradtunk az öltözőben, és alig három perc elteltével a sényőiek szabadrúgásból találtak be Klepács révén (1-2), majd a szépítést négy perc múlva egyenlítés követte, miután egy szöglet után visszagurított labdát Kapacina Valér 13 méterről lőtt a bal felsőbe (2-2).

És még nem volt vége a rövidzárlatnak, az 56. percben egy beadás kiperdült kapusunk, Menczeles kezéből, és a tömörülésben balszerencsés módon saját játékosról, Balogh Milánról pattant a kapuba, öngól (3-2). A lidércnyomással felérő nyolc perc után igyekezett talpra állni a berényi gárda, ám a vetélytárs – kihasználva lélektani előnyét – tartani tudta az eredményt. Mivel nem sikerült feltörni a szabolcsi védelmet, így búcsúztunk a Magyar Kupa küzdelmeitől. Maradt a keserű tanulság, hogy viszonylag biztos előny tudatában is maximális koncentrációra van szükség.
Sényő-Carnifex FC – Jászberényi FC 3-2 (0-2)

Folytatás immár a bajnokságban, mégpedig egy nem éppen könnyűnek ígérkező összecsapással. Szeptember 29-én, vasárnap 16 órától Debrecenben, a több volt élvonalbeli játékossal rendelkező DEAC ellen lépnek pályára Ludasiék. Az ellenfél erejét jelzi, hogy a kupában az NB II-es Csákvárt győzte le, a bajnoki tabellán pedig harmadikok a Kondás Elemér által irányított hajdúságiak. Előnyük azonban mindössze egy pont, így egy nagyon várt bravúrral eléjük léphetne a JFC.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?