Látványos gimnasztika kupa

A Jászberényi Gimnasztika Sportegyesület immár 9. alkalommal, szeptember 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap rendezte a Jász Gimnasztika Kupát 360 versenyző részvételével.

A Bercsényi úti Játékcsarnokban rendezett kétnapos sporteseményen alig lehetett megmozdulni, hiszen annak szinte minden pontját a Jász Gimnasztika Kupa résztvevői foglalták el. A küzdőtéren természetesen a versenyzők, közvetlen mellettük az edzők készítették fel a lányokat a nemzetközi versenyen való minél jobb szereplésre. A nézőtéren természetesen a hozzátartozók, barátok figyelték kedvencük fellépését. A magyarok mellett további négy ország versenyzőinek jelenléte tette ismételten nemzetközivé a rendezvényt. A résztvevők több versenyszám – karika, labda, szalag, buzogány és szabadgyakorlat – közül választhattak. Természetesen a rendező Jászberényi Gimnasztika Se versenyzői is szőnyegre léptek.

– Ez a nemzetközi verseny számunkra a szezonnyitást jelenti. Erre készültünk már hónapok óta. Ennek ellenére nem tettünk a lányok nyakába terhet, hanem azt várjuk tőlük, hogy a legjobbjukat nyújtsák hazai környezetben. – mondta el Katona Laura a JGSE edzője.

Úgy tűnik, hogy a lányok éltek a bizalommal és nagyszerűen szerepeltek.

– Első lettem a karika- és a szabad gyakorlatban és így az összetett versenyben is. A karikával, dobásokat ugrásokat, forgásokat és még különböző elemeket kellett megcsinálnom. A szabadgyakorlatban viszont az elemek nem szerepeltek. – mondta szerényen Bugyi Ariella Zoé a JGSE három aranyérmet szerzett versenyzője. Az idei ritmikus gimnasztikaverseny kibővült egy másik hasonló sportággal is, nevezetesen az esztétikus csapatgimnasztikával. Tulajdonképpen a nemrég alakult Pannon Esztétikus Csapatgimnasztika Sportszövetségnek ez volt az első hivatalos versenye. Ez a sportág a művészi tornából született már több éve, de a magyar klubok csak mostanság kezdenek kapcsolódni ehhez a sportághoz.

– Mint a nevében is benne van, ez egy csapatsport, egyszerre több tornász van a szőnyegen szer nélkül. Azon túl, hogy ugrások, forgások vannak benne, nagyon fontos a testtechnika, a hullámok, a szép összhangban végzett mozgás. Kicsit leegyszerűsítve talán olyannak tűnik, mint egy szinkrontorna – mondta el Suba Lívia, a Pannon AGG Hungary Sportszövetség elnöke.

Erre a versenyszámra Berek Irina készítette fel a berényi lányokat, akik két korcsoportban is a dobogó tetejére állhattak. Katona Laura tanítványai pedig a fent felsorolt egyéni versenyszámokban indultak és ragyogó eredményeket értek el. Nagy Andrásnak az önkormányzat Humán Erőforrás Bizottság elnökének volt dolga az eredményhirdetésnél, hiszen a Jászberényi GSE versenyzőinek összesen 12 arany, 3 ezüst-, és 6 bronzérmet adott át, de természetesen a vendégek is sok érmet elvittek haza Jászberényből.

A verseny végén fáradtan és kissé berekedve Katona Laura, a JGSE edzője örömmel nyilatkozta, hogy ismét sikeres volt a rendezvényük, így készülhetnek a jövő évi – jubileumi – X. Jász Gimnasztika Kupára.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?