Tornagyőztes röpisek

Remek összhang, szervezett védekezés, hatékony támadójáték. Ezek mindegyike jellemezte röplabdázóinkat a múlt hétvégén megrendezett Szeles Péter-emléktornán. Mi lett ennek az eredménye? Az első hely megszerzése a nemzetközi tornán.

„Ha így fognak játszani a bajnokságban, szinte mindegy, hogy mi lesz az eredmény” – fogalmazott így egy szurkoló röplabdacsapatunk teljesítményét és hozzáállását látva. Ekkor még csak remélhettük, hogy az immár hagyományosnak mondható, ezúttal ötcsapatos nemzetközi tornán a folytatás is hasonlóan biztató lesz. És ez így is történt.

Már a berényiek első találkozóján is az lehetett a benyomásunk, mintha hetek óta együtt készült volna a csapattársaival az azeri feladó, Shafagat Alishanova, pedig csak az Európa-bajnokság után, néhány napja csatlakozott a többiekhez. Ennek ellenére az első percektől kezdve remekül megértették egymást a pályán a játékostársaival. És ami szintén szembetűnő volt, hogy senki sem ismert elveszett labdát: akármilyen nehéz helyzetben is voltak a lányok, vagy akármekkora előnyre is tettek szert röplabdázóink, mindig igyekeztek kihozni magukból a maximumot.

Ráadásul számtalan igazán látványos megoldást mutattak be Makai Péter játékosai a négy mérkőzés folyamán. Nem is lehet senkit kiemelni, hiszen mindenki képes volt hozzátenni a játékhoz. A tornán az is előfordult, hogy végig a Jászberény VT diktálta a tempót, ahogy az is megtörtént – akár a kolozsváriak, akár a pozsonyiak ellen –, hogy ötpontos hátrányt is ledolgozott az extraligás csapatunk, vagyis lelkierőnek sem voltak híján a berényiek. Persze nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni a tornagyőzelemből és az októberi szezonrajtig is sokat kell még dolgozni, de a látottak alapján az elhivatottsággal nem lesz probléma.

A szombati megnyitó során Szabó Tamás, városunk polgármestere és Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke közreműködött, a vasárnapi eredményhirdetésen – Oszvald Nándor, a JVT klubelnöke mellett –, Balog Donát önkormányzati képviselő adta át az okleveleket és a díjakat.

A torna krónikájához hozzátartozik még, hogy a legjobb jászberényinek járó díjat azeri feladónk, Shafagat Alishanova érdemelte ki, a torna legjobb edzőjének járó elismerést pedig a Jászberény Volleyball Team vezetőedzője, Makai Péter vehette át. Gratulálunk nekik és természetesen az egész csapatnak!

Jászberény Volleyball Team-U NTT Data (kolozsvári): 3:0 (18, 23, 20). Jászberény VT-UTE 3:1 (-17, 14, 17, 19).
Jászberény VT-Slávia EU Bratislava (pozsonyi) 3:0 (19, 23, 22).
Jászberény VT-MTK Budapest 3:0 (18, 18, 17).
További eredmények:
U NTT Data-MTK Budapest 0:3
MTK Budapest-Slávia EU Bratislava 2:3
UTE-U NTT Data 1:3
U NTT Data-Slávia EU Bratislava 3:0
UTE-MTK Budapest 3:0
Végeredmény:
1. Jászberény Volleyball Team 12 pont.
2. U NTT Data 6 pont.
3. Slávia EU Bratislava 5 pont.
4. MTK Budapest 4 pont.
5. UTE 3 pont.

A tornagyőztes Jászberény VT színeiben pályára lépett a hétvégén: Borsos Lili, Faragó Fanni, Ivana Bulajic, Mészáros Zsófia, Mizsei Leila, Radomszki Boglárka, Iga Piatek, Ekaterina Silchenkova, Shafagat Alishanova, Szerényi Gréta, Tóth Eszter, Jessica Ventura. Vezetőedző: Makai Péter. Másodedző: Mészáros Péter. Erőnléti edző: Csirke Dávid. Gyúró: Koczka Adrienn. Statisztikus: Bajnainé Agócs Gabriella.

 

 

fotó: Gémesi Balázs

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?