Színházi élmények városunkban

A jászberényi színházkedvelő közönség ebben az évadban sem fog kiváló teátrumi előadások nélkül maradni. A Jászkerület Nonprofit Kft. most is törekszik arra, hogy aki szereti ezt a fajta kikapcsolódást, ne kelljen feltétlenül a fővárosba utaznia, hiszen minden hónapban, a bérletsorozat által egy-egy előadással várják a jászberényieket, jászságiakat, illetve természetesen a máshonnan érkezőket is.

Talán az egyik előnye a berényi befogadó színházunknak, hogy mivel minden előadásra másik társulat hozza el produkcióit, ezért egy évadon belül, mindig más és más színészekkel találkozhatnak a bérletes látogatók. Jól látszik az eladásból, hogy a közel háromszáz bérletből már most elkelt 275, tehát népszerű az évadterv a közönség számára. Illetve továbbra is szeretettel vették a jászberényi bérlettulajdonosok azt a megkülönböztetett figyelmet, amely által minden jászberényi lakos 15% kedvezményt kap a bérletek árából. Több előadásnál terveznek dupla – tehát plusz egy délutáni, bérleten kívüli –, előadást, hogy akik nem tudtak már bérletet vásárolni, ők is meg tudjanak tekinteni egy-egy előadást.

Mit kínál a Jászkerület Nonprofit Kft. befogadószínházi évada idén? A hét előadásból álló sorozat első előadása szeptemberben a „Nő a tét” című zenés vígjáték, Gergely Róbert rendezésében és főszereplésével, további szerepekben, többek között Heller Tamás és Labancz Lilla.

Októberben egy klasszikus feldolgozás következik Molnár Ferenc tollából: „Az ördög” című romantikus vígjátékot állítják színpadra, amelyben Fenyő Iván és Mészáros Máté is feltűnik, mint főszereplő. Novemberi előadásuk a szolnoki Szigligeti Színház „Hárman a padon” című színművének vendégjátéka lesz Gombos Judittal, Mészáros Istvánnal és Karczag Ferenccel. Januárban a jászárokszállási színjátszók legújabb zenés vígjátékukat hozzák el, akik már több, mint húsz éve szórakoztatják a jászberényi közönséget is.

A bérletsorozat folytatásaként 2020 tavaszán „A hazug” című vígjátékban láthatják Puskás Pétert a színpadon, akit a magyar könnyűzenei életből már jól ismerhetünk. Az évad vége felé egy igazi hazai musicalklasszikussal igyekeznek a színházszeretők kedvében járni: „A padlás” című musical minden korosztály számára más mondandót tartogat, dallamai ismerősen csengenek a színházi közönség fülében. Az évad utolsó előadása Jászberényben: „Az utolsó tűzijáték” című dráma igazi nagy durranást ígér Udvaros Dorottyával és Földes Eszterrel. Fontos megemlíteni, hogy az előadások Jászberény Város Önkormányzatának támogatásával valósulhatnak meg. A Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője, Berec Zsolt Miklós és munkatársai tisztelettel és szeretettel várnak mindenkit előadásaikra. Remélik, hogy elégedett látogatóik lesznek ebben az évadban is.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?