Előnytelen döntetlen idehaza

A Tállya elleni idegenbeli döntetlen után az újonc Ózdot fogadta a Jászberényi FC a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 7. fordulójában. A legutóbbi két hazai meccshez hasonlóan most is a vendégek szerezték meg a vezetést, a fordítás azonban ezúttal nem jött össze.

Német Gyula há­rom­meccses eltiltása miatt még nem lehetett ott a kispadon, csapata ettől függetlenül győzelemre készült a még nyeretlen borsodiak ellen. Tíz perc után meg is lehetett volna az előny, de Gresó lövését az egyik védő a gólvonalról fejelte ki, az ellentámadásnál pedig a tétovázó védők asszisztálása mellett Kozics az elé kerülő labdát a tizenhatosról a jobb alsó sarokba küldte (0-1). Az addig sem megilletődött ózdiak két perc múlva kis híján dupláztak, de Miski szögletre tolt egy léc alá tartó fejest. A zavart tovább növelte, hogy egy beívelést követően Pálinkás Gergő balszerencsés összefejelés után a földön maradt, a fiatal csatárt mentő szállította kórházba. A sokkból a harmincadik perc után kezdett éledezni a JFC, egy szöglet után alig mellé szálló csúsztatott fejes, majd Gresó újabb lövése, amit a kapus hárított. Jelezte, próbálják felpörgetni a tempót Ludasiék. Esélyeiket javította, hogy az első félidő hosszabbításában a vendégektől Pataki második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott.

Ahogy az várható volt, az ózdiak betömörültek, így türelemjátékká alakult a második negyvenöt perc. Az ötvenedik percben Szanku kapott jó labdát, de lövését védte Lékai, nyolc perccel később Gresó cselezte ki védőjét, a szerelési kísérletet követően pedig büntetőt kaptak a mieink, amit Süttő magabiztosan vágott a bal felső sarokba (1-1). Szinte rögtön jöhetett volna a fordítás, egy szöglet utáni kavarodást követően ismét a gólvonalról szabadított fel az ózdiak játékosa. Ment előre a berényi gárda, de sok pontatlanság csúszott az összjátékba. Az egyre görcsösebb hazai próbálkozások mellett a vendégek kontrái is magukban rejtették a veszélyt, így végül nem érdemtelenül harcolta ki a pontszerzést a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó ellenfél. Jászberényi FC – Ózdi Kohász SE 1-1 (0-1).

A meccs eleji kihagyás miatt újból saját dolgát nehezítette meg a JFC, hátrányban futballozva többször hiányzott a kellő higgadtság a mezőnyben és a befejezéseknél is.
A forduló rangadóján a Tiszaújváros 2-1-re verte a listavezető DEAC-ot, nehezen, de nyert a Cegléd is, így ők álltak a tabella élére. A sorozatban ötödször győző Füzesgyarmat azonos ponttal került az így jelenleg ötödik jászberényi csapat elé. A bajnokságban egy hét pihenő következik, mivel a hétvégén a Magyar Kupa országos táblájának első körét játsszák majd. A JFC a Sényőhöz látogat szeptember 22-én, vasárnap 15 órai kezdettel. A továbbjutás eldöntése mellett a „megakadt” támadógépezet újraindítását is remélik a mérkőzéstől a jászsági szurkolók.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?