Folytassa Neszűr!

A tavalyi XIV. Neszűri Lecsófőző verseny végén a rendező Szíjártó József kijelentette a résztvevőknek, hogy számára ez volt az utolsó ilyen rendezvény.

Két fia, Attila és Norbi viszont nem szerették volna, hogy ez a közel másfél évtizedes sikeres kezdeményezés abbamaradjon, ezért – hogy a hagyomány folytatódjon –, ők ketten átvállalták a szervezést.

Nos az eltelt egy év alatt gondolkodtak, és egy kicsit változtattak az eddigi jól bevált szokásokon. Valószínűleg a sok, igaz különféle módon elkészített lecsóból már elegük lehetett, mert idén a résztvevő csapatoknak nem volt kikötve mit is rakjanak a bográcsba. Épp ezért változatosra sikeredett a repertoár: halászlé, pörkölt és gulyás is rotyogott a tűz fölött. Míg a szakácsok el voltak foglalva műveikkel, addig jöhetett a másik újítás, a játék, amit a két szervező édesanyjukkal mutatott be, nevezetesen azt, miként is kell a nem éppen könnyű pályát teljesíteni. A hozzá szükséges kellékek egy részét Kalla Pál kádármester biztosította erre az alkalomra. A győztes jutalma egy tálca dobozos sör lett, amit az Ilona-csapat fogyaszthatott el.

Aztán szépen – úgy délután két óra magasságában –, elkészültek az ételek is. A meghívott zsűrinek – ezúttal Szántai Tibornak és Rédei Panninak –, mint mindig, ezúttal sem volt könnyű dolga. Döntésük alapján a Végh-csapat lett az idei év nyertese, akik egy neszűri barátjuk meghívására jöttek Jászberénybe erre az alkalomra a fővárosból már második alkalommal. Ők szarvas gulyással rukkoltak elő. A képzeletbeli dobogó második fokára a Piktorok állhattak, és ezen felül még két különdíj is gazdára talált.

Szerencsére az időjárás eddig korrekt is volt a 7-8. dűlőben található Mini ABC területén megjelentekhez, de nemsokára eleredt az eső, és elmosta a rendezvény még tervezett zenés-táncos programját. Reméljük jövőre a folytatásban egy kicsivel azért jobb idő lesz!

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?