Fiatalos civil vasárnap

A háromnapos vásár és fesztivál utolsó állomása a vasárnapi műsorfolyam volt, mellyel jól láthatóan főként a fiatalabb korosztálynak kívántak kedvezni a szervezők.

Civil vasárnap elnevezésű kísérőprogrammal folytatódtak a IX. Jász Expo és Fesztivál hétvégi rendezvényei. A reggeltől kezdődő eseményen a jászberényi civil szervezetekkel, azok képviselőivel lehetett találkozni, ismeretséget kötni azok interaktív bemutatkozói során.

A délelőtt a Jövőkép Alkotók Egyesülete köztéri alkotásainak átadó sétájával folytatódott, melynek keretében lehetőség nyílt megtekinteni a városunk utcáin elhelyezett, „(Új)Hullámoszlopok” fantázianevet viselő festménysorozatot.

Délután két óráig a „Helyet” Alapítvány, valamint a Csillag-Cserhaj Szoltáltató Ház és Kiscsillag Tanoda dolgozói várták kézműveskedésre a gyerekeket, akik közül jó néhányan csillámtetkóval és arcfestéssel térhettek haza a kreatív foglalkoztatóról.

A jászberényi Kelepelő Bábcsoport lassan elválaszthatatlan része a városi kulturális és szórakoztató rendezvényeknek. Ezúttal – a vásári hangulatra reflektálva –, A kiskakas gyémánt félkrajcárja került terítékre, pontosabban bábvászonra a gyermekelőadások szakavatott ismerője, Kunné Darók Anikó óvónő jóvoltából.
A Kanga-tréning egyedülálló edzésprogram kimondottan édesanyák számára kifejlesztve. A hordozókendővel átkötött kisgyermekkel végzett teljes testedzés fejleszti a kismamák állóképességét, miközben kiemelt figyelem jut a gátizomzat, valamint a has izmainak helyes edzésére – tudhattuk meg a sport jászberényi művelőitől, akik adománygyűjtő bemutatóval készültek a délutánra. A befolyt összeget a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Szülészeti osztály Újszülött részlegének javára kívánják fordítani.

A Berényi Színjátékos Társaság Terülj, terülj asztalkám! mesejátékát követően a legendás svéd együttes ikonikus dalai csendültek fel az ABBA Sisters produkciójában. A napjainkig méltán híres és közkedvelt formáció slágersorait egy emberként zúgta a nyarat idéző, meleg időre kisereglett nagyérdemű a Szentháromság téren.

Végezetül, a háromnapos rendezvény utolsó programján – a fiatalok nagy örömére – az USNK rapduó szórakoztatta a népes közönséget. Az erdélyi magyar együttest az X-faktor nyolcadik évadában ismerhette meg az ország, azóta pedig számos nagykoncerten, többek között a Sziget Fesztiválon is megmutathatták, helyük van a hazai rapipar neves képviselői között. Aktuális társadalmi jelenségeket feldolgozó szerzeményeik rímei visszhangzottak a tömegben, a nagy sikerű IX. Jász Expo és Fesztivál hangulatos záróakkordjaként.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?