Felkészülési tornák ideje

Arról már korábban hírt adtunk, hogy Petőfi Áron lett a Jászberényi Kosárlabda SE új elnöke és arról is, hogy továbbra is a Nikola Lazics – LoElhadji Malick edzőpáros irányítja a szakmai munkát a felnőtt kosárlabdacsapatnál.

Azóta megtörtént a játékoskeret kialakítása is. Legelőször az látott napvilágot, hogy a tavalyi keretből továbbra is a JKSE játékosa maradt: a jászberényi Szigedi Bence, Ruják Bence, és Aleksa Brbaklics. Mészáros Mátét Kecskemétről igazolták, valamint a fővárosból érkezett még Búzás Bence. Viszont Cseh György visszavonulása miatt „magas emberek” után kellett néznie az elnökségnek. Sikerült is megegyezni két játékossal.

A 213 cm magas Peringer Balázst az Alba Fehérvártól igazolták. Lajsz Gergely sem sokkal alacsonyabb, mint kollégája, a maga 202 centis alkatával. Ő Körmendről tette át a székhelyét a Jászság fővárosába.

A JKSE fiataljai közül Vas-Terplán Miklós és Szőke Soma csatlakozott a felnőtt kerethez, így el is kezdhették az edzéseket, aztán szép lassan a külföldi légiósok is megérkeztek. Az előző időszakban nagyon jó teljesítményt nyújtó Nemanja Alekszandrovot sikerült erre az idényre is visszacsábítani.

– Nagyon jól éreztem magam a klubnál és nem mellesleg egy remek szezont produkáltunk. Most egy új időszámítás kezdődik, azaz újabb kihívás elé nézünk. Sérülésemből teljesen felépültem, és szeretnék legalább olyan jól játszani, mint tavasszal vagy még jobban – nyilatkozta a mindig csendes szerb játékos egyik edzésük előtt.

Az újonnan érkezett, amerikai LaMarcus Reed egyszer ugyan már játszott az Alba ellen, de mint elmondta, nem nagyon ismeri a magyar kosárlabdát, így alig várja az új kihívásokat. Mint magas bedobó nem akar az előző játékosokra hasonlítani, ő saját magát szeretné adni és igyekszik nagyon jól játszani. Az amerikai fiú közvetlen, barátságos és nagyon jókedélyű játékos benyomását keltette. Damier Pitts helyett olyan amerikai irányítót sikerült szerződtetni a JKSE-nek, aki három éve Európában pattogtat. Legutoljára Finnországban légióskodott.

– Első alkalom, hogy itt játszom, így nem nagyon ismerem Magyarországot. Ismerem Pitts-et, még annak idején odahaza főiskolás korunkban játszottunk egymás ellen. Én is szeretnék legalább olyan jól játszani, mint ő. Hallom itt nagyon jó a közönség, ami mindenképpen jó hatással lesz ránk – nyilatkozta Juwan Staten. Néhány napja aztán az is kiderült, hogy a tavalyi szezon centere, Djordje Pantelics is egy újabb évre kötelezte el magát. Ő Miskolcon, a II. Szaniszló Sándor Emléktornán csatlakozott társaihoz, ahol egyébként a JKSE a 3. helyet szerezte meg. A hét közepén ismét részt vesznek egy tornán, ezúttal Pécsett lépnek majd pályára.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?