Bölcsőde és templom

Szeptember hatodikán, péntek délután a IX. Jász Expo és Fesztivál eseményeivel párhuzamosan felavatták a helyi Kossuth úti Református Gólya óvoda bölcsődével bővült épületszárnyát.

Az ünnepséget Ecsedi Péter karnaggyal az élen a Palotási János Vegyeskar Himnusza nyitotta meg, majd Mező István református lelkész köszöntötte a jelenlevőket. Őt az ide járó óvodások kedves kis előadása követte. Ezután Mező Istvánné segédlelkész szavai következtek, majd Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője, Takaró András református püspök-helyettes és Szatmári Antalné alpolgármester is elismerően méltatta az új épület szükségességét.

Időközben megérkezett az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Soltész Miklós is.  Kijelentette: óriási feladat Magyarországon a nemzet és a családok megerősítése, melyben az egyházaknak is jelentős szerepe van. Kitért a jászberényi fejlesztésre, ami példaértékű. Az unió és az állam nyolcvan, a város harminc, a Dunamelléki Református Egyházkerület 6,8 millió forinttal járult hozzá az itt látható építményhez. És ezzel beszédének még nem volt vége, tartogatott egy meglepetést is: a kormány 150 millió forinttal támogatja a helyi református templom felújítását.

A szalagátvágási ceremónia után Ferenczné Laska Erika intézményvezető arról beszélt, hogy nagyon időszerű volt ez a bővítés, mivel a városi bölcsőde befogadóképessége már néhány éve eléggé szűkös itt Jászberényben. Hozzátette: a tavaly ősszel indult építkezéssel, átalakítással, korszerűsítéssel mintegy 360 négyzetméterre bővült a létesítmény, és megújult az udvar is. Beszéde végén egy kis ajándékkal kedveskedett azoknak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez az épület most átadásra kerülhetett. Az ünnepség a Szózattal zárult, a megjelentek pedig megtekinthették az új bölcsőde belsejét.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?