Négy forduló veretlenül

Az első két bajnoki mérkőzésén egyaránt nyertes Jászberényi FC labdarúgói önmaguk számára állítottak mércét, a harmadik fordulóban szinte kötelező volt a sereghajtó „kis” Diósgyőr ellen a győzelem. Verejtékes módon, de sikerült begyűjteni a három pontot, így Német Gyula csapata listavezetőként kelt útra Debrecenbe, hogy tovább nyújtsa pozitív sorozatát.

A két vereséggel, rúgott gól nélkül rajtoló DVTK II ellen a mieink egyértelmű fölényben játszottak, de igazi kijátszott helyzetig félórán át nem sikerült eljutni. A vendégek egy kósza támadás végén távoli lövéssel próbálkoztak, és a labda Lakatos Bélán megpattanva a bal alsó sarokba került (0-1). Szinte azonnal válaszolhatott volna a berényi gárda, a bal oldalon meglóduló Süttő szúrta rá, de a kísérlet a hosszú kapufáról kivágódott. Alig két perc múlva ismét közel volt az egyenlítés, ekkor a felső lécről leperdülő labdát legalább kétszer juttathatta volna jászberényi futballista a gólvonalon túlra, de ismét felszabadult a DVTK kapuja. A félidőből hátralévő öt percben még kétszer hárított a vendégek kapusa, megőrizve hálóját és csapata előnyét.

A masszív és lelkes védekezést szünet után is folytatták a diósgyőriek, sokáig úgy tűnt, mindig mindenhová odaérnek, sőt, a hatvanadik percben Miskinek kellett bravúrral védenie egy lövést. Negyedórával a befejezés előtt egy felívelésnél kifutva mentett Pálinkás elől a miskolci hálóőr, Gresó pedig jól felismerve a lehetőséget húsz méterről helyezett az üresen maradt kapuba (1-1). Az egyenlítés felszabadultságot és alig három perc elteltével vezetést hozott, Gresó balról ívelt az öt és felesre, ahonnan Ludasi fejelt értékes és szép gólt (2-1). Az előnyt a meccs végéig jól őrizte a gárda, így bár izzadságos, de megérdemelt győzelem született. Jászberényi FC – Diósgyőri VTK II 2-1

Előzetesen azzal is kalkulálni kellett, hogy nem csak a visszatért kánikula miatt lesz verejtékes a kilencven perc, s a miskolci fiatalok valóban „rágós falatnak” bizonyultak. Ugyan többször sikerült a védelmük mögé kerülni, de hetvenöt percig jól és szerencsésen „takarítottak”. Ezen a napon a türelem és a kitartás volt a kulcs a győzelemhez.

Három sikerrel megvívott meccs után a JFC az első helyről várta a negyedik fordulót, melyben ismét egy NB I-es alakulat, ezúttal a DVSC második csapata volt az ellenfél. Ezen a találkozón mutatkozott be berényi színekben a Kaposvárról igazolt védő, Lakatos Gergő, Ludasi viszont nem léphetett pályára. A debrecenieknél több játékos is szerepelt az élvonalbeli keretből, közülük egy beadás után Zsóri Dániel a tizennegyedik percben meg is szerezte számukra a vezetést (1-0), a huszonhetedik percben pedig egy értékesített büntetővel saját és csapata góljainak számát is megduplázta a fiatal csatár (2-0).

Két perc múlva aztán „életjelet adott” a jászberényi gárda, Gresó szép lövéssel szépített (2-1), a félidő hajrájában azonban kétszer is növelhették volna előnyüket a hazaiak. Szünet után öt perc elteltével viszont egalizáltak a mieink, miután egy lecsorgó labdát a fiatal Balogh Bálint becsúszva juttatott a kapuba (2-2). Folytatódott az adok-kapok, az 54. percben egy erősen vitatható újabb 11-esből Zsóri triplázott (3-2), három perc múlva erre is volt válasz Pálinkás fejese nyomán (3-3) A szűk egyórai játék alatt született hat találat még gyarapodhatott volna a hátralévő időben, de tíz perccel a vége előtt, amikor Szemerét buktatták, a játékvezető továbbot intett, a reklamáló Német Gyulát pedig elküldte a kispadtól. A változatos és zaklatott meccs végén jöhetett volna a csattanó, de Süttő szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant. Debreceni VSC II – Jászberényi FC 3-3 (2-1)

A hullámzó találkozónak pontosztozkodás lett a vége, s ezzel a JFC megőrizte veretlenségét. Az élen álló négy 10 pontos csapat közül a gólkülönbség alapján a mieink jelenleg harmadikok, dobogós helyüket a Putnok ellen itthon próbálják megtartani. A borsodiak elleni összecsapás szeptember 1-jén, vasárnap 16 órakor kezdődik.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?