Bemutatkoztak Budai jelöltjei

Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje sajtótájékoztató keretében mutatta be csapatát, az őszi önkormányzati választáson egyéni körzetben induló képviselő-jelölteket.

Augusztus 22-én, csütörtök délután a Szentháromság téren Budai Lóránt bemutatta a Közösen Jászberényért Egyesület képviselő-jelöltjeit. Beszédében hangsúlyozta, igyekeztek emberközpontú, ambíciózus csapatot megalkotni, akik méltó módon képviselik a jászberényi polgárok érdekeit.

Az egyes körzet jelöltje Bethlendi Béla, aki több évtizede pedagógusként dolgozik a városban, emellett szakképzés iránti elkötelezettsége családjában öröklődő tradíció. Jelenleg is a pénzügyi és költségvetési bizottság külsős tagja.

A második körzetért Bozsik Ferenc vállalná a felelősséget. A közgazdászként és adótanácsadóként dolgozó jelölt közel tíz évig egy hulladékgazdálkodással foglalkozó országos cég gazdasági vezetőjeként működött.

Bobák Zsolt a harmadik körzet feladatait látná el. Az önkormányzati képviselő jelenleg a városüzemeltetési bizottságban tevékenykedik.

A negyedik körzet képviselőjének posztjáért dr. Fodor Erzsébet indul, aki negyven évig dolgozott a város közigazgatásában, mint jogász.

Az ötödik körzet képviselőjének Balogh Bélát javasolta Budai Lóránt. A közgazdász és pénzügyi végzettséggel rendelkező jelölt jelenleg egy gazdasági vállalkozás ügyvezető tulajdonosa, továbbá harmadik ciklus óta a pénzügyi és költségvetési bizottság elnöke.

Gedei József európai szakjogász és mesterfokú ügyvéd a hatodik körzet feladatainak ellátására vállalkozna a jövőben. Az egykori országgyűlési képviselő és polgármester jelenleg az Európai Bizottság tagja.

Ötvös Béla – a hetedik körzet jelöltje –, végzettségét tekintve esztergályos és hőkezelő, valamint szakmunkásokat oktat.  Közel harminc évig vezetett egy természetjáró egyesületet, és szakszervezeti köztisztviselőként is azon dolgozott, hogy a munkások érdekeit nézze.

A nyolcadik körzet irányítására Skultéti Józsefet találta legmegfelelőbbnek a polgármesterjelölt. Az üzemmérnöki diplomával rendelkező egykori katona jelenleg a vállalkozói szférában dolgozik.

A kilencedik körzet képviselőjének Stefán Ildikó indul, aki nyelvtanár – több mint harminc éve az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán oktat –, szakszervezeti köztisztviselő, valamint a megyei közgyűlés tagja.

A tízedik körzet jelöltje a két mérnöki diplomával rendelkező Túróczi György, aki jelenleg a MÁV fejlesztési osztályán dolgozik üzemmérnökként. Az elmúlt ciklusban a városfejlesztési bizottság külsős tagjaként aktívan tevékenykedett.

„Ez a csapat, és azt gondolom, hogy – ez a bemutatások során is jól látszott –, képes arra, hogy a város érdekét nézve vezesse Jászberényt. Egy emberközpontú városvezetés lesz a miénk, amely az elmondottak alapján is méltó módon fogja képviselni az embereket itt a városban.” – fejezte be a bemutatásokat Budai Lóránt, majd tájékoztatta a megjelenteket, hogy az aláírásgyűjtés szombaton veszi kezdetét a piactéren, ahová reggel 9 órától várják a támogatókat.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?