Pálinkás négy gólja

Úgy tűnik, nem udvariaskodott a tavaly „albérletet” biztosító házigazdájának a jászberényi futballcsapat, hiszen egy féltucat gólt rúgott Gyöngyösön.

Nagyon jól ismerte a Német Gyula vezette futballcsapat a gyöngyösi pályát, mert a tavaly őszi forduló mérkőzéseit ott játszották, ráadásul a regisztrált háromszáz néző közel fele a berényi alakulat híve volt. Gyorsan meg is jött a kedvük és főleg a hangjuk, hiszen alig telt el három perc, és egy bedobást követően a JFC új csatára, Pálinkás Gergő lépett ki a védők közül és elkönyvelhette első berényi gólját, 0-1.

Jó húsz perc múlva ismét a Nyírségből igazolt fiatalember volt a főszereplő, amikor szinte a középvonalról indulva, két csel után mattolta a hazai gárda portását, (0-2). Öt perc elteltével Gresó futott el a jobb összekötő helyén, remekül tálalt középre és a jókor érkező Pálinkás könnyedén helyezte a játékszert a kapuba, (0-3). Ezt követően a hazai csapat percei következtek. A JFC védői egy beadás után nem tudták a labdát megkaparintani és a gyöngyösiek becserélt játékosa közelről a hálóba talált, (1-3). Még az első félidő végén is eredményes volt Csoszánszki Dávid, aki ezúttal egy 17 méteres szabadrúgásból lőtte ki a bal felső sarkot.

A 2. játékrész elején is ránk ijesztettek a vendéglátók, de a nyolc-kilenc méterről leadott lövés a kapufáról a mezőnybe pattant. A válasz a mieink részéről viszont eredményes volt, amikor egy szöglet után Sándor István Szőllősinek adta a labdát, aki csinált egy cselt, majd kilőtte a jobb alsó sarkot, (2-4). Nemsok idő telt el, amikor Szőllősi – Pálinkás „kényszerítőzött” és a visszakapott labdát Szőllősi Ferenc szépen átemelte a kapus felett (2-5). Az „I”-re a pontot – néhány perccel a mérkőzés vége előtt – a nagyszerűen játszó Pálinkás Gergő tette fel, amikor Gresó Mátyás beadását mintegy nyolc méterről fejelte a felső sarokba. Gyöngyös-Jászberényi FC 2-6 .

JFC: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Sándor I. (Szabó T., 79.) – Gresó, Király O., Szöllősi (Győrfi, 69.), Ludasi (Balogh B., 65.) – Pálinkás.
E nagyarányú győzelemmel a JFC ugrott az élre. Őket a Cegléd és a Balassagyarmat követi szintén 2-2 győzelemmel. Pálinkás Gergő azt nyilatkozta a bajnoki rajt előtt, hogy gólokkal szeretné meghálálni, amiért a JFC csatárként számít rá. Nos, úgy tűnik, Gergő betartotta szavát, hiszen négy góllal terhelte az ellenfél kapuját. Remélhetőleg a Gyöngyösön nyújtott remek játéka meghozta önbizalmát, és ennek mielőbbi folytatása is lesz. Mindezt megteheti augusztus 18-án vasárnap, a 17 órakor kezdődő DVTK II. elleni mérkőzésen.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?