Útmutató siker a rajton

Egy bajnokság első meccsét mindig fokozott várakozás előzi meg: hogyan alakult át a keret, mit nyújtanak az újak, mennyire sikerült összeszokni? Ezek a kérdések foglalkoztatták a Jászberényi FC NB III-as labdarúgó csapatának szurkolóit is a Füzesgyarmat elleni nyitány előtt, aztán a mérkőzés jó támpontot adhatott a továbbiakra is.

Több tapasztalt futballista is távozott a JFC-től, a helyükre jórészt tehetséges fiatalok jöttek, s nem mellesleg a szakmai stáb is szinte teljesen kicserélődött – így az új edző, Német Gyula vezetésével a felkészülés az összeszokást is szolgálta, az első forduló pedig máris értékmérő lehetett. Szanyi és Szanku sérülés miatt hosszabb ideig nem áll rendelkezésre, a másodosztályú Kaposvártól igazolt Lakatos Gergőnek pedig harminc napot kell kivárnia, hogy amatőr státuszba kerülve játszhasson. Az erős állományú és nagy terveket szövögető ellenfélnél a korábbi jászberényi Fejes János is pályára lépett, míg hazai oldalon három érkező, Király, Gresó és Pálinkás mutatkozott be. A kölcsönösen óvatos kezdést követően a vendégek játszottak némi fölényben, ám egy-két berényi megugrásban már ekkor benne volt a veszély.

A 28. percben sikerült a vezetést megszerezni, amikor egy szöglet után középre visszatett labdát Lakatos Béla fejjel csúsztatott kapura, amit már csak a gólvonalon túlról tudott a kapus kikanalazni (1-0). Bő tíz perccel később meg is duplázhatták volna előnyüket a mieink, de a kezezésért megítélt büntetőnél Szöllősi lövését hárította a füzesgyarmati hálóőr. A második játékrészben a Békés megyeiek birtokolták többet a labdát, ám a szervezetten védekező JFC állta a sarat, igazi helyzetig nem nagyon tudtak eljutni a látogatók. Az ellentámadásokból megszülethetett volna a második gól, több ziccer is kimaradt, de nagy elszántsággal küzdve sikerült megőrizni a minimális különbséget a lefújásig. Jászberényi FC – Füzesgyarmati SK 1-0 (1-0)

Német Gyula meccs utáni értékelésében kiemelte, hogy a csapat korosztályi összetétele ideálisnak mondható, a rutinos játékosok a pályán is segítik a fiatalokat. A szakvezető hozzátette, bár hibák akadtak a játékukban, ezek kijavításán dolgoznak, s ami a legfontosabb, hogy mindezt nagy akarással, jó mentalitással tegyék mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. A következő megméretés augusztus 11-én, vasárnap 17 órától Gyöngyösön vár a csapatra, ahová remélhetőleg sok drukker kíséri el a megújult JFC-t.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?