Rajtra kész a futballcsapat

Jászberény NB III-as labdarúgócsapata az új edző, Német Gyula vezetésével már a bajnoki rajtra koncentrál. A hét elején látogattunk ki edzésükre, ahol kiderült, hogy már mindannyian várják a vasárnapi mérkőzést.

– Mintegy hathete kezdtük meg a felkészülést az idei bajnokságra. Induláskor azt kértem vezetőinktől, hogy minél több játékost tartsunk meg az előző keretből, ami sikerült is, hiszen háromnegyed része a társaságnak továbbra is a keret tagja – kezdte beszélgetésünket Német Gyula vezetőedző.

A maradók listája: Miski Zoltán és Menczeles Iván kapusok, a mezőnyjátékosok sorát pedig Győrfi Benedek, Ilkovics Miklós, Lakatos Béla, László Krisztián, Ludasi Martin, Nagy Szabolcs, Sándor István, Süttő Attila, Szanku Kristóf, Szabó Tamás, Szemere Balázs és Szöllősi Ferenc alkotják. Az ifjúsági csapatból Kátai Ádám, Szabó Ádám, Penczner Vilmos és Zombori Bálint lett a felnőtt keret tagja.

– Mivel nagyon sokan itt maradtak, így már csak arra kellett törekednünk, hogy a hiányzó posztokra igazoljunk játékosokat. Így Csutorka Márk kapus az Illés Akadémiáról, Balogh Bálint támadó középpályás a Pénzügyőrtől, Király Olivér szintén középpályás a Honvéd Akadémiától, Lakatos Gergő védő Kaposvárról, valamint két csatár: Pálinkás Gergő Nyírbátorról, és Gresó Mátyás Egerből tette át a székhelyét Jászberénybe. Szinte minden posztra két játékosunk van, így az elképzelésemnek megfelelően egészséges harc alakulhat ki, azaz mindenki lelkiismeretesen készül az edzéseken, hogy helyet kapjon a csapatban – folytatta a vezetőedző.

– Őszintén szólva számítottam rá, hogy a felnőttek között szerepelhetek, hiszen a téli felkészülési mérkőzéseken már kaptam lehetőséget és az elnök úr már akkor mondta, hogy számítanak majd rám. Nagyon örülök, hogy ez így történt, és annak is, hogy sok a fiatal és egy jó hangulatú társaság tagja lehetek – ezt már Penczner Vilmos nyilatkozta, aki az ifjúsági csapatból került a felnőttek közé, mint középső védő. Pálinkás Gergőnek már egy kicsit nehezebb dolga volt, hiszen Nyírbátorról érkezve szinte senkit nem ismert, de mint mondta, mindenki segítőkész volt, így könnyen be tudott illeszkedni és gólokkal szeretné meghálálni a bizalmat.

Az Egerben 11 gólt szerző Gresó Mátyás is a góllövésre helyezi majd a hangsúlyt: – Egy nagyszerű csapathoz érkeztem, jó a hangulat, úgy látom, hogy jó középpályás sor van mögöttünk. Remélem, hogy az ő segítségükkel többször betalálok a hálóba, mint előző csapatomnál – mondta mosolyogva az újonnan érkező fiatalember. Arra a kérdésemre, hogy mit szólnak az edző elképzeléséhez, miszerint két-két játékos van egy posztra, mindannyian helyeselték, hiszen így edzéseken is mindenkinek oda kell tenni magát, hogy felkészült legyen.

Német Gyulától azt is megtudtuk, hogy az 1-8. hely valamelyikének megszerzését tűzték ki a csapat számára, valamint azt is, hogy kétféle játékrendszert gyakoroltak be alaposan az edzőmeccseken, amit egyébként mérkőzés közben is tudnak variálni. Van még nyitott kérdés a kezdőcsapatot illetően, de a hétvégére ez is eldől. Így a legjobb összeállításban szeretnék felvenni a harcot Füzesgyarmat ellen. A mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik majd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?