Áttáncolt fél évszázad

Dupla jubileumot ünnepelt a Lehel Melody TSE július 27-én szombaton a Szabadtéri Színpadon. Az egyesület ötven éve alakult, a társastánc gála pedig a huszonötödik évfordulójához érkezett idén.

A város egyik legöregebb civil szervezetének jelenlegi vezetője, Molnár Anna táncpedagógus köszöntötte a megjelenteket, köztük Szabó Tamás polgármestert. A városvezető rövid nyitóbeszédben adott hangot elismerésének a fél évszázados munkát illetően. Elárulta, polgármestersége alatt a táncgála megrendezése mindig az éves szabadságának idejére esett, így a meghívók ellenére még nem volt alkalma részt venni az eseményen. Ezért most nagy várakozással és örömmel tekint a rendezvény elébe, ahol személyesen is megtapasztalhatja a város meghatározó közösségének összefoglaló jellegű tevékenységét. Önkormányzati munkája során polgármesterként természetesen eddig is jelen volt az egyesület életében, hiszen számos alkalommal döntöttek támogatásokról, hallottak elismerésekről a Lehel Melody kapcsán. Kiemelte, az egyesületnek, mint minden közösségnek a lényege az együttlét, az a társas kapcsolat, amely a tagokat, a családokat egy közös érdeklődés mentén összeköti. Az elért sikerek titka a kiváló vezetőkön, Molnár Annán és testvérén, Molnár Józsefen túl az egyesülethez köthető táncosok és családjaik közös munkája, összetartása, amely immár fél évszázada példásan működik. Ez a fajta szövetség adja a városi élet valódi szövetét.

A polgármester ajándékkal, egy váza átnyújtásával gratulált a 25. évfordulóhoz, valamint a beleillő virágcsokorral köszönte meg az ötven év munkáját, és köszöntötte Annát névnapja alkalmából. Az egyesület nevében Molnár Anna egy táncospárt ábrázoló szobrot nyújtott át Szabó Tamásnak az esemény emlékééül.

Ötven évvel ezelőtt Bagyari Ildikó tánctanár alapította az egyesületet. Helyét a legendás Mák Lászlóné, Hédi néni követte a csoport élén. Ekkortól indultak a táncosok komolyabb megmérettetéseken. Több mint negyven éve már a Molnár testvérpár viszi sikerre a táncosokat, tanítja be őket különböző céges és városi rendezvények bemutatóira, versenyekre. A jelenleg mintegy negyven növendéket számláló csoport tagjai között most is vannak kiemelkedő tehetségek – nyolc évestől a húsz évesig –, és a táncparketten szinte első lépéseikkel próbálkozók. A gálán volt alkalmunk tapsolni biztatásul és elismerésül valamennyiüknek. Megcsodálhattuk a legújabb jelmezeket is, amelyekért Molnár Anna külön köszönetet mondott a beszerzést anyagilag támogató önkormányzatnak. A műsor első felében standard táncokat, míg a második részében latin jellegű koreográfiákat láthattunk. A szünetben a táncgálák elmúlt 25 évének legemlékezetesebb pillanatait idézte vissza a kivetítő fénye.

A házigazdák mellett a táncgála hagyományaihoz híven vendégszereplők bemutatója is színesítette a rendezvényt. Felléptek a Dance Fitness SE, a Jász Gimnasztika SE sportolói, illetve a vendég táncosok, Bencsik Gergő – Sándor Szilvia és Varga Gergely – Bendó Csilla párosai káprázatos produkciókkal emelték a rendezvény fényét.

Fotók: Gémesi Balázs

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?