Módosul a településrendezési terv

A hatályos településrendezési terv módosításáról tartott lakossági fórumot Alvári Csaba főépítész a Polgármesteri Hivatal Nagytermében július 16-án, kedden délután.

A fórumon Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester és Balogh Béla képviselő jelenlétében Alvári Csaba főépítész ismertette, hogy Jászberény város előző, majd 15 éves településrendezési tervében szerepelnek olyan utak, amelyek azóta sem készültek el. A múlt keddi tájékoztatón a Szatmári-lakóparkra tevődött a hangsúly. Ez a terület nem úgy fejlődött, mint ahogy elődeink képzelték, az élet felülírta a régi terveket. A tulajdonos Szatmári Zoltán kérése is volt a 93492 és 93544 helyrajzi számú ingatlanokat érintő változtatás.

Az elkészült terv szerint elképzelhető a módosítás: a Réz Kálmán út előzetesen tervezett lakóparki része megszűnik, mivel parkolóval, szökőkút építménnyel épült be, és kétfelé vezetődik le a forgalom. Nyugati irányban az Árendás, majd a Kötélverő utcán át lehet megközelíteni a városközpontot, míg keleti irányban az Alkotás utca vezet a 32-es főút felé. A főépítész az elkészült módosításról hozzátette, hogy az eredeti terv – miszerint a Réz Kálmán út meghosszabbításában lehetne megközelíteni a 32-est lakóparkon át – logikus lenne, de már idejét múlt. Kérdéses, ha teljesen megtelik a lakópark, mit adunk át a jövőnek.

A fórum második felében szó esett a várost körbezáró ipari gyűrűs szerkezetről, a kevés számú – Thököly út, Bercsényi út – levezető útról. A Zagyván való gépkocsi átkelőhelyek esetleges növeléséről is szó volt.

Taczman Mária

Taczman Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?