Ausztriában készülnek a focisták

A Német Gyula vezette Jászberényi FC NB III-as labdarúgócsapata folytatja felkészülését az augusztus elején kezdődő bajnokságra. Ennek jegyében újabb edzőmérkőzéseket játszottak, majd Ausztria felé vették az irányt.

Második felkészülési mérkőzésükön hazai pályán, szintén a harmadosztályban szereplő Kecskemét látogatott Jászberénybe. Az edzői stáb természetesen továbbra is a legütőképesebb csapat összekovácsolásán dolgozik, így újabb formációt teszteltek az edzőmeccsen. A mérkőzést Menczeles – Szemere, Ilkovics, Lárszik, Süttő – László, Ludasi, Sándor I., Olajos – Gresó, Pálinkás összeállításban kezdték. Jól is játszottak és később Gresó, valamint Süttő előzetes közreműködésével Pálinkás talált a hálóba, 1-0. A második félidőben pedig Csutorka – Zombori, Penczner, Lakatos B., Süttő, Balogh B., Szőllősi, Szabó T., Kátai, Szabó A., Nagy Sz. összeállításban futottak ki a pályára. A „megfiatalított” alakulat Szőllősi jól eltalált szabadrúgásával – ami kapufán csattant – jelezte, hogy nem hanyagolják a támadásokat. Persze ezt tette az ellenfél is azzal a különbséggel, hogy ők kétszer is eredményesek voltak, így Jászberényi FC – Kecskeméti TE 1-2.

Július 13-án, szombaton délelőtt aztán – ugyanúgy, mint az előző idényben –, elindultak az ausztriai edzőtábor felé. Az előzetes tervek szerint közben megálltak a fővárosban, hogy lejátsszák harmadik előkészületi mérkőzésüket, a szebb napokat is látott BVSC vendégeként. Itt Miski – Szemere, Lakatos B., Ilkovics, Süttő – László, Szöllősi, Ludasi, Balogh B. – Gresó, Pálinkás összetételben kezdtek és Süttő révén már a harmadik percben vezetést szereztek. Később ismét Süttő volt a főszereplő, akinek gólpasszából László kettőre növelte az előnyt. Nem sokkal később, a hatvanadik perc tájékán: Menczeles – Szabó T., Ilkovics, Penczner, Süttő – Győrfi, Sándor I., Ludasi, Szabó A. – Gresó, Nagy Sz. összetételre változott a csapatkép. A hátralévő időben azonban már nem változott az eredmény. BVSC-Jászberényi FC 0-2.

A mérkőzés után egyből Ausztriába indultak tovább, ahol egy hétig edzőtáboroznak. Hazaérkezésük után nem sokkal Ajkán vendégszerepelnek, majd július 24-én szerdán Dabas együttesét fogadják.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?