Pikáns, zsíros bulizás

Kereken tíz esztendeje annak, hogy Alattyán tornatermében a Zsíroskenyér Kupa focitornára jelentkezett néhány csapat. A tornatermet gyorsan kinőtte a rendezvény, idén a mára jól megfűszerezett Zsír-on csütörtöktől vasárnap hajnalig ment a buli az alattyáni focipályán és környékén.

Józsa Tamás és Vizi Péter fesztiváligazgatók vezetésével 25 fős stáb dolgozott azon, hogy a régió legnagyobb mainstream fesztiválja, a Zsír On the Fest idén is tökéletes legyen. Az időjárás inkább a sportrendezvényeknek kedvezett, hiszen az éjszakai koncertek idejére igencsak lehűlt a levegő, de a bulihangulat garantáltan felfűtötte a kedélyeket.

A három napba bőséges programkínálat fért. Természetesen megrendezték most is a fesztiválnak nevet adó Zsíroskenyér focikupát felnőtt és gyermek kategóriákban. A fiatalokat még a nyakukba zúduló zápor sem tántorította el a pályáról, a hűsítő esőben is kergették a labdát a sátrak alól lelkesen biztató népes szurkolótábor örömére. A futball mellett futóverseny és rafinált skót felföldi játékok is színesítették a fesztivál sportprogram kínálatát. A mozgástól és lelkesítéstől kifáradt csapatok a főzőverseny ételei mellett pihenhették ki fáradalmaikat jóféle bográcsosokkal csillapítva éhségüket. A Civil Falu sátrai között is érdemes volt tenni egy kört, ahol a környezettudatosság témakörében adtak felvilágosítást a kitelepült jászsági egyesületek képviselői. Más jellegű felvilágosításban lehetett része a híres felnőttfilm gyártó, Kovács Kovi István szexuálpedagógus előadását hallgatóknak.

A nappal ingyenes programokat este a belépődíjas rendezvények váltották fel, ahol az ország legmenőbb lemezlovasai és együttesei izzították a hangulatot, hogy az kitartson egészen hajnalig. Csütörtökön az Ak26, Lmen Prala, pénteken a Parno Graszt, szombaton pedig az Usnk és a tavalyi nagy sikeren felbuzdulva ismét Curtis fűtötte be az Aréna sátor légkörét. A live koncertek mellett nagynevű dj-k látogattak el a fesztiválra, köztük az év hazai lemezlovasa Szecsei, a győri dj lány Yamina, a rádiósból lett lemezmágus Bárány Attila, a magyar hous élvonalból Katapult, és Dj Noyz Szerbiából.

Ez évben újdonságként volt jelen a Ciao Ciao Itália színpada, ahol az olasz életérzésbe kóstolhattak bele a látogatók a gasztronómián és a zenén keresztül. A Burn színpadon jól megfértek egymással a különböző zenei irányzatok, a houstól a retro discon át a conga zenéig mindenki megtalálta a kedvére való muzsikát.

Mindent összegezve a Zsír on the Fest az elmúlt évtized során rangot szerzett a nyári fesztiválkínálatban. Elsősorban fiatalokat vonzó, színvonalas programjaival jó hírét viszi a Jászságnak.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?