Odüsszeusz a táborban

Mitológiai szereplők bőrébe bújhattak és az olimpiai küzdelmekben is indulhattak a Csillag-Cserhaj Szolgáltató Ház és a Kis-Csillag Tanoda szervezésében zajló nyári tábor résztvevői.

A tematikus tábort a hátrányos helyzetű, jászberényi hat és tizenhat év közöttiek számára ingyenesen hirdették meg, és tartalmas programokkal vártak kisebbeket és nagyobbakat július 1. és 12. között. A dráma- és táncfoglalkozások mellett korhű dekoráció készítése, strandolás és beszélgető kör is várta az iskolásokat.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egy adott korszakhoz kapcsolódott több tevékenység is, tíz napon át mintegy harminc gyerek merülhetett el a klasszikus görög kultúrában. Felejthetetlen volt az ókori olimpiai játékok mintájára lebonyolított sportvetélkedő, ahol a fiatalok próbára tehették erejüket, gyorsaságukat, ügyességüket.

A kézműves foglalkozások során kellékeket, jelmezeket készítettek a gyerekek, melyek a drámaórákon kaptak szerepet, mint ahogy Odüsszeusz történetében maguk is szereplőkké váltak. A nagy lelkesedéssel zajló próbák során a tragikus és megható helyzetek során a hűség, a kitartás, a harc és a hazatalálás is átélhetővé vált számukra. Nem mellesleg, a játszva tanulás eredményét a táborzáró előadáson a joggal büszke szülők számára is bemutatták. A görög hadvezér révbe érése mellett rap- és táncos produkció is volt a műsorban. Idén nyáron még egy rajztábort is rendeznek, melynek augusztus 12-től 16-ig az állatvilág lesz majd a középpontjában.

Latest posts by Szőrös Zoltán (see all)

Szőrös Zoltán

A jászberényi Jászkürt Újság, a Jászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?