Táncosok élete

A Jászság Népi Együttes ismét büszkélkedhet. A fiatalok versenyt nyertek, a felnőttek pedig rangos nemzetközi fesztiválra kaptak meghívást, amelynek a jövő héten eleget is tesznek.

Szűcs Gábor, az együttes művészeti vezetője számolt be lapunknak az örömteli eseményekről. Tájékoztatott, hogy a múlt hétvégén Szegeden megrendezett Martin György Országos Ifjúsági Néptáncversenyen a Viganó Ifjúsági Táncegyüttes első helyezést ért el. Az alkalomra két új koreográfia készült. Fundák Kristóf és felesége, Lili bodrogközi táncokat, míg a Szűcs házaspár örödöngösfüzesi koreográfiát tanított be a gyerekeknek. Az alkotásokat a Csángó Fesztivál alkalmával a berényi közönség is megtekintheti. A szép eredmények okot adnak a reményre, hogy beválogatják a csoportot az Ifjúsági néptáncantológiára is, ahol az év legjobb produkciói mutatkozhatnak be.

A másik nagyszerű hír, hogy július 17-én a Jászság Népi Együttes Makaóba utazik a nemzetközi néptáncfesztivál meghívottjaként. A Hong-Kongi magyar nagykövetség kérésére tölthet tíz napot az együttes 25 tagja a rendezvényen.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?