Berényi közlekedési siker

A jászberényi Fejes család autót ugyan nem nyert, de a legifjabb családtag különdíját vehetette át, mint a legsikeresebben szereplő gyermekversenyző a Közlekedik a család országos döntőjén.

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt, amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása. A verseny országos döntőjét június 22-én és június 23-án rendezték meg Vas és Zala megyében.

Az elmúlt két hónap során megrendezett húsz területi versenyen – amelynek során a családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek – összesen 682 család mérettetett meg, míg a fődíjért, egy Skoda Fabia típusú személygépkocsiért a megyei döntők győztesei, összesen 20 család versenghetett.
A kétnapos versenyt nehezítette a szélsőséges időjárás, ami alaposan próbára tette a vetélkedő családokat. A heves záporok és a szél sem tudta azonban útjukat állni, és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.

A versenyző családokat az eredményhirdetésen dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte. A döntőn résztvevő családok egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak és – a fődíj birtokosai kivételével –, egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?