Portóban játszottak a JFC öregfiúk

A Jászberényi FC öregfiúk csapata meghívást kapott az ősztől újra első osztályú Gil Vicente nyolc csapatos öregfiúk tornájára, ahová húsz játékos és edző utazott dr. Gottdiener Lajos vezetésével.

A szervezők gondoskodtak programokról, a csapatok Barcelos, Braga, Porto nevezetességeit, látnivalóit is megcsodálhatták, a barcelosi polgármester is fogadta a résztvevőket, majd következett a megmérettetés.

A JFC először a szlovén NK Tabor csapata ellen mérkőzött, és óriási küzdelemben 2:2-es döntetlent ért el. A tizenegyes párbajban Német Gyula és Tóth Péter nem hibázott, míg Juhász Tibor kivédte a szlovének első két büntetőjét, így a JFC jutott a legjobb négy közé.

A döntőbe jutásért az FC ellen játszottak a berényi öregfiúk, és nem vallottak szégyent. Ugyan 8:3-as sima vereség lett a vége, de a németek (Német Gyula és Német Gábor) azért három gólt berámoltak a portugál sztárcsapat hálójába.

A harmadik helyért a hárommilliós Bursa városából érkezett Turkiye FC ellen kellett volna nyerni, de ez a meccs is 2:2-re végződött. Itt a büntetőkkel sajnos nem volt szerencséjük a jászságiaknak, így be kellett érni a negyedik hellyel. A döntőt az FC Porto nyerte 8:1-re a Benfica ellen. A torna legjobb kapusának Juhász Tibort (JFC) választották a szervezők.

Az utolsó napon is újabb élmények vártak a berényi futballistákra, az Atlanti-óceán és a Braga-Benfica meccs. Ez utóbbin telt ház volt, és óriási hangulat, a meccset a Benfica nyerte 4:1-re.
Várhatóan a rendező Gil Vicente csapata is ellátogat majd Jászberénybe és kialakulhat csere kapcsolat akár utánpótlás szinten is, ami előnyére válhatna a jászberényi labdarúgóknak.

Szerző: Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?