Húszéves a berényi baseball klub

Húsz évvel ezelőtt maroknyi jászberényi fiatal megismerkedett az amerikaiak egyik nemzeti sportjával, majd gondoltak egy nagyot és megalapították a Jászberény Stinky Sox Baseball Klubot.

Csapatuk 1999-ben kezdte meg első bajnoki idényét a magyar bajnokságban. Természetesen ennyi év után is folytatják a küzdelemsorozatot, április elején veszi kezdetét az idei baseballszezon.

Városunk csapata immáron a 21. szezonját játssza, a bajnokság átszervezésével 2007 után újra a legmagasabb osztályban, azaz NB1-ben. Hat csapat szerepel idén. Kitűzött céljuk a rájátszást érő első négy hely valamelyikének megszerzése az alapszakaszban. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is szerepel csapatuk.

– Az U15-ös korosztályban is indul egy csapatunk, a hatvani szakosztályra alapuló Hunters. Hasonlóan nehéz a küzdelem ebben a korosztályban is, de bízunk a jó szereplésben. Emellett egy új versenyben is megmérettetjük magunkat, nevezetesen a Koedukált Slowpitch Softball Kupára is benevezünk. A softball a baseball tömegsport verziója. A különbség annyi, hogy nagyobb labdával játsszák, és kisebb a pálya mérete.

Emellett nemzetközi versenyeket is szerveznek az idén Magyarországon. Itt rendezik a Koedukált Slowpitch Softball Európa Bajnokságot, klubunkból négyen is kerettagok jelenleg, és remélhetőleg jó eredményt érünk el a válogatottal is.

Szeretnénk végre egy saját pályát Jászberényben, ami igencsak fellendíthetné klubunkat, azonban ehhez rengeteg segítségre lesz szükségünk, szívesen fogadunk bármilyen felajánlást. Már korábban megkezdtük a kapcsolatfelvételt a várossal, jelenleg pályázati lehetőségeket keresünk, illetve szponzorokat szeretnénk gyűjteni célunk eléréséhez. Klubunk folyamatosan várja új tagok jelentkezését is, utánpótláscsapatba már 8 éves kortól, de akár felnőtt csapatunkba is. Az érdeklődők megtalálnak bennünket a közösségi oldalakon – mondta el Kovács Balázs klubvezető.

Vélemény, hozzászólás?