Bercsényisek Isztambulban

Április második hetében a Bercsényi Miklós Általános Iskola a Math has never been such fun című Erasmus projekt partnerintézményeként Isztambulban vett részt a projekt zárótalálkozóján. Három tanuló és öt tanár utazott ki a találkozóra melyen az Erenköy Primary School volt a fogadó iskola a legnagyobb török város ázsiai oldalán.

A házigazdák igencsak kitettek magukért, a programok egymást múlták felül, színpompás fogadtatás és záróünnepély az iskolában, hajókázás a Boszporuszon, Maiden Tower, Topkapi Palace, Sultanahmet, Hagia Sophia, Bazilika Cistern, Grand Bazar, Taksim tér, Istiklal utca, Miniatürk és még sok-sok felejthetetlen látnivaló nyűgözte le a jászberényi tanárokat és diákokat. A gyerekek életre szóló barátságokat kötöttek török fogadóikkal, szinte nem is akarták elengedni őket, de a tanárok is nehezen vettek búcsút Isztambultól.

A projekt tartalmi részét közösen beszélték meg a török, olasz, bolgár, lengyel és magyar iskola képviselői, már a végső beszámoló kérdéseit vették előre, ugyanis a kétéves projekt ezzel a találkozóval befejeződött. Mind az öt országban volt egy-egy találkozó, mindenhová jutottak el tanulók, a jászberényi iskolából összesen 18 diák és 14 tanár utazott külföldre az Erasmus programnak köszönhetően.

És mint a projekt címe mondja – A matematika sosem volt még ennyire szórakoztató –, a matematika tantárgy oktatásában is szereztek tapasztalatokat a projektben résztvevő intézmények, amit megpróbálnak hasznosítani az oktatásban.

Szerző: Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?