Ideiglenes helyen a piac

A közbeszerzési eljárás sikeres volt, így a jászberényi városi piac régóta várt/remélt átépítése június 24-én elkezdődik. Szombaton délután két órakor a piac bezár a jelenlegi helyén, a következő, június 25-ei, rendes keddi piacnapon pedig már az ideiglenes helyén nyit meg. A csarnok és az az melletti kerítésen belüli rész tizenegy hónapig építési terület lesz.

A munkálatok megkezdésének feltétele, hogy az építési területet június 24-én, hétfőn a kivitelező – a Jászberényi gyökerű Nagy Kereskedelmi és Szolgáltató Kft –, szakemberei birtokba vehessék. Ezért szükséges a piac gyors, hétvégi áttelepítése az ideiglenes helyére.

Lapunk folyamatosan tájékoztatott a piac átépítésének tervéről, a pályáztatásról, az érintetteknek szervezett polgármesteri fórumról. A piac eladói már mind tisztában vannak az ideiglenes helyeikkel, csak nekünk vásárlóknak kell megszoknunk az új körülményeket.

A városvezetés igyekszik zökkenőmentessé tenni az átállást, és a közel egy évig tartó ideiglenes helyszíneken való kereskedést mind a vásárlók, mind az eladók részére. Ha szűkösebben is, de mindenkinek meg lesz a helye a továbbiakban is.

Az árusok költözésének menetrendjét térkép és részletes rajzos tájékoztató anyag segítette a JVV Nonprofit Zrt részéről. A szervezők arra törekedtek, hogy a lehető legközelebb helyezzék el megszokott helyüktől az árusok asztalait.

A virág- és palántaárusok a régi helyüktől nem messze, de a Zagyva túloldalán, a mozi előtti téren kapnak helyet. A Jász Piactér egyesület és az őstermelők többsége a pergola alatt, a csarnok felé, illetve a csarnok mellett kapnak helyet.

A Szövetkezet utca 7 előtti parkoló – az egykori Electrolux játszótér –, helyén két sátor lesz. Az egyikben 42 asztalon árulnak, a másikban pedig a hűtőpultot igénylő tej és húsárukat találják a vásárlók 33 asztallal és négy pulttal. A Szövetkezet utca sarkán, a parkoló végében két faházat is elhelyeztek. Az iparcikk árusoknak utánfutóról vagy egy hosszú, 38 méteres asztalról lesz lehetőségük árusítani a csarnok Kossuth Lajos utcai oldala előtt a parkolóban. Ez elsőre elég bonyolultan hangzik, de egy bejárással mindenki tiszta képet kap, megtalálja a megszokott arcokat és árukat.

Most kezdődik a munka, de illik a végéről is beszélni. A szerződés szerint a munkaterület átadásától számított 11 hónap alatt készül el a kivitelező, ami jövő év május végét feltételezi. Addig el kell viselnünk a kevésbé komfortos körülményeket. Biztató, hogy a kivitelező városunkban is több, nagyobb munkálat során bizonyított, így őket dicséri az uszoda és a jégcsarnok munkálatainak jó része is.

Vélemény, hozzászólás?