Harcművészek sikere Bécsben

Június 8. és 9. között rendezték meg a Vienna Open 2019 nyílt nemzetközi versenyt az osztrák fővárosban. A rangos nemzetközi ju-jitsu eseményen részt vettek a Jászsági Harcművészeti Akadémia versenyzői is.

Kétnapos nyílt versenyen a JHA öt versenyzője képviselte a Jászságot. Bakos Laura és Bathó Bálint a Duó System páros önvédelmi versenyszámban remekelt. A Garamvölgyi Mihály felkészítésével szereplő páros bebizonyította, hogy nem csak helye van a nemzetközi mezőnyben, hanem igencsak az élvonal felé kacsingatnak. Fantasztikus versenyzéssel, látványos és dinamikus produkcióval rukkoltak elő. A pontozásos versenyben csak 0,5 – 1 ponttal maradtak el a későbbi győztesektől. Végül a nemzetközileg is magasan jegyzett 5. helyen végeztek.

A többi versenyző a vegyes küzdelmi ágban, a Fighting Systemben képviselte az Akadémiát. Csillik Ágnesnek jutott a legerősebb csoport, a világranglistán magasan jegyzett versenyzőkkel kellett összemérnie tudását. Sajnos a vállsérülése kiújult az első meccsén, de így is tanúbizonyságot tett az „oroszlánszív” bátorságáról. További négy mérkőzést vívott sérülten. Briliáns technikákat mutatott be, de ha kellett, kőkemény belemenős csatákat is vállalt. A szövetségi kapitány is elismerően nyilatkozott a fejlődéséről és a felkészültségéről. Végül az 5. helyen végzett a rangos nemzetközi mezőnyben.

Csillik Gábor a korábbinál eggyel magasabb súlycsoportban indult, azaz a -74 kg helyett a -81 kg-ok között. Még nem sikerült teljesen izomban beleerősödnie a 7 kilóval nehezebb mezőnybe, ez azonban nem látszott meg versenyzésén. Technikával és dinamikával kompenzálta a súlybéli hátrányt, ha kellett agresszióval. Gábor a dobogó 2. fokán végzett.

Borbás Patrik briliáns versenyzéssel rukkolt elő a nemzetközi porondon. Míg Mariborban egy vesztett meccsel még „csak” a 3. helyen zárt, addig az osztrák fővárosban nem ismert kegyelmet. Minden vetélytársát „full ippon” győzelemmel utasított maga mögé. Ez azt jelenti, hogy álló harcban, dobásban és földharcban is „teljes értékű találatot” harcolt ki. Ezért a mérkőzéseit a vége előtt lezárta, birkózó nyelven szólva tussal, ökölvívó nyelven pedig KO-val.

– Nagyon boldog és nagyon büszke vagyok a tanítványokra, kiválóan szerepeltek. Látszik rajtuk a befektetett munka. Technikailag, fizikailag és mentálisan is „nagyon egyben voltak”. Akinek most nem sikerült érem, azok is nagyon magas színvonalat mutattak. Látszik a gyors fejlődés már a tavasz eleji, Maribor Open verseny óta is. Visszaigazolás, hogy a „JHA Training System” módszerünk, melyet Garamvölgyi Mihály tanár úrral dolgoztunk ki és folyamatosan fejlesztjük, működik – nyilatkozta az esemény után dr. Gulyás Richárd Miklós, a JHA elnöke.

– Sajnos nem tudtam jelen lenni, de megnéztem a videókat. Jól teljesítettek a tanítványok, semmivel sem maradtak alul a nemzetközi mezőnytől. A korábbi apró hibákat kijavítottuk. Mind technikailag, mind dinamikában ott voltak az élmezőnyben. További apró módosításokkal még eredményesebek leszünk. Továbbra is visszaigazolás, hogy jó irányba tartunk – így hangzik Garamvölgyi Mihály elnökhelyettes értékelése.

Részletes helyezések: 1. hely: Borbás Patrik, 2. hely: Csillik Gábor, 5. hely: Csillik Ágnes (mindhárom Fighting System), valamint 5. hely: Bakos Laura – Bathó Bálint (Duó System).
Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő mestereiknek!

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?