Táborok a szünidőben

Beköszöntött a vakáció ideje, de az iskolából kiszabaduló diákok így sem maradnak izgalmas programok nélkül. Idén is számtalan tábori lehetőség közül válogathatnak a gyerekek, akik többek között sportolással, játékos tanulással vagy kreatív szórakozással tölthetik a nyarat.

A Ludus edzőterem ismét több alkalommal hirdet gyerektábort. Elsőként július 1-5-ig sporttáborban vehetnek részt az 5-15 évesek. Mozgásszervi állapotfelmérés után mobilizáló és tartássegítő gyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők a jobb sporteredményért és a könnyebb hétköznapokért. Ezen felül rekreációs programok, tollas, foci, csapatjátékok, sorversenyek várják a kicsiket. A tábor ára 25 000 Ft/fő, ami tartalmazza a tízórait, ebédet és az uzsonnát. Testvérek esetén 1500 Ft/fő kedvezményt is igénybe lehet venni. Jelentkezési/befizetési határidő: június 24. Helyszín: Ludus Jászberény Szent Imre herceg út 100.

A Tisza-tó Gyerektábor július 26-28. között kerül megrendezésre Tiszafüreden szintén a Ludus szervezésében. A sátrazós eseményre pénteken délelőtt a Ludus elől indulnak majd. A fő program a tó körbetekerése, emellett kajakozás, strandolás, strandjátékok és nyársalás is szerepel a választható lehetőségek között. 10 éves kortól várják a gyerekeket, akiknek napi három étkezést, illetve tízórait, és uzsonnát biztosítanak. Ár: 35 000 Ft/fő, testvérek esetén 1500 Ft/fő kedvezményt lehet igénybe venni. Elérhetőség: Lengyel Gábor: 06-30/4674-635; Kiss Márton: 06-30/6598-671.

A TSE élménytábor Júl. 22-26. között várja a 4-14 éveseket a Jászberény Hűtős Sportközpontban. Emlékezetes kalandokkal, kihívásokkal, erőpróbákkal, örök élményekkel készülnek a szervezők. Jelentkezni lehet: 06-70/424-5000 telefonszámon.

A Logiscool Jászberény a digitális világ iránt érdeklődőknek nyújt szórakoztató időtöltést júniustól egészen augusztusig. A gyerekek megismerkedhetnek a programozás alapjaival; megtudhatják, mi az a változó és hogyan működnek az algoritmusok, miközben saját játékokat is fejleszthetnek. Jó hangulat, új barátok, rengeteg játék, sport és egy kis tanulás – ez mind jellemzi a Logiscool nyári táborait. Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 06-20/ 923-3453.

A Református Gyülekezeti Ház is várja július 1-5-ig többgenerációs, nyári gyermek és ifjúsági hittan táborába a 6-25 éves korosztályt. A napközis jellegű programon 8-17 óra között kézműves és sportfoglalkozással egybekötött személyiségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt a jelentkezők. Költsége: 6.500 Ft/fő, testvérek esetében 6.000 Ft/fő. Jelentkezés: Jászberényi Református Egyházközség, 5100 Jászberény, Thököly u. 15. Lelkészi Hivatal.

Július 22-26-ig szintén a Jászberényi Református Egyházközség, valamint a Szentírás Szövetség szervezésében valósul meg az Angol-német nyelvi tábor, melyre 7-14 éves korig lehet jelentkezni. Helyszín: 5100 Jászberény, Thököly u. 15. A tábor – a hittan foglalkozáshoz hasonlóan – napközis jellegű, a háromszori étkezést tartalmazza a 15.000 Ft-os költség. Jelentkezés: Jászberényi Református Egyházközség, 5100 Jászberény, Thököly u. 15. Lelkészi Hivatal.

A Tailor Dance Tánciskola napközis táborral készül a táncos lábú fiataloknak 7-18 éves korig. Társas – és versenytánc alapú foglalkozások, szabadidős programok és lady style várja az érdeklődőket július 29-től augusztus 2-ig. Kezdés: 8 órakor, program vége 16 órakor. Bővebb információ a tailordance@gmail.com e-mail címen.

A Jászság Népi Együttes két táborral készül a szünidőre. A XXXVII. Nemzetközi Táncház és Zenésztábor augusztus 4-10-ig kerül megrendezésre. Tánctanítás, balázstelki táncok aug. 4-5., mezőkölpényi táncok augusztus 6-7., ördöngősfüzesi táncok augusztus 8-9. Zenetanítás kezdőknek és haladóknak, kalotaszegi és szilágysági muzsika. A tábor díja: 20.000 Ft/fő. Csoportos kedvezmény részvételi díj min. 10 fő jelentkezés esetén 16.000 Ft/fő. A tábor díja tartalmazza: a szakmai programokon való részvételt, a sátorhelyet a jászberényi strandfürdő területén (sátrat hozni kell!) strandolási lehetőséget, oktatók és foglalkozásvezetők tiszteletdíját, táncházakban és népzenei koncerteken való részvételt, valamint a Csángó Fesztivál ideje alatt a tábor területén megrendezésre kerülő programok látogatását. Étkezési és kollégiumi szálláslehetőséget külön díjazás ellenében tudnak biztosítani. Étkezés (ebéd, vacsora): 2.000 Ft/fő, szállás: 2500 Ft/éj/fő + IFA. Jelentkezési határidő: 2019. július 12. Jelentkezés: kuliorsi0505@gmail.com. Információ: 0657/503-265

A kicsikről sem feledkeztek meg a XV. Aprók tánctáborának szervezői. A tábor időtartama: aug. 5-9. Programok: táncoktatás, kézműves foglalkozások, népdaltanulás, népi játékok, strandolás, lovaskocsizás, lovaglás. Foglalkozásvezetők: Balogh Melinda, Szász Anita és Gorácz József. Szervező és házigazda: Jászság Népi Együttes, Folklór Kulturális Közalapítvány. Jelentkezési határidő: július 15. Jelentkezni: Jászság Népi Együttes Irodája, Víz u. 1. Telefon:57/503-265 . E-mail: jaszsagnepiegyuttes@gmail.com. Tábori díj: 23.000 Ft, Viganó AMI gyereknek: 21.900 Ft. A részvételi díj tartalmazza a napi kétszeri étkezést (ebéd és uzsonna). A táborban való részvételhez szükséges: a szülő által kitöltött és aláírt egyészségügyi nyilatkozat valamint jelentkezési lap. A táborba 6-10 éves gyermekek jelentkezését várják.

A Bagoly tanoda kicsiknek és nagyoknak egyaránt teremt lehetőséget a hasznos időtöltésre. Kreatív élménytréningre július 1-5-ig várja Gulyás Zsuzsanna a gyerekeket, még az iskolára hangolóra augusztus 5-9-ig kerül sor. A táborokban hangsúlyt kap az önbizalom fejlesztése, a pozitív gondolkodás és az iskolai alapok elsajátítása. Érdeklődni lehet: 0630/532-0947 telefonszámon.

Az Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottsága által, kiírt pályázatok nyomán támogatott táborok:
A Helyet Alapítvány nyári táborai július 1-12, és augusztus 12-16 közötti időpontokban kerülnek megrendezésre a Csillag-Cserhaj Szolgáltatóházban, valamint a Kis-Csillag Tanodában. A program célja a szociális viselkedési normák kialakítása különböző szabadidős és kézműves tevékenységekkel, előadásokkal és beszélgető körrel. Bővebb információ: Gáspár-Szanyi Krisztina, 06-70/365-51-84, helyetalapitvany@gmail.com.

Az Egyházi Iskoláért Alapítvány több nyári esemény szervezésével is gondolt tanulóira és a jelentkező érdeklődőkre. A tematikus foglalkozásokról, a táborok időpontjairól és a jelentkezési határidőről az alábbi címen lehet érdeklődni: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 5. Józsa Péter Pál.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyári napközis tábora július 29. – augusztus 02-ig várja a kisiskolás korú gyerekeket. A napközis foglalkozás célja a szocializáció elősegítése sportprogramokkal, vetélkedőkkel, versenyekkel és kézműves foglalkozásokkal. Érdeklődni lehet: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18. Rácz Tamás 06-57/505-708, cko@jaszbereny.hu.

A Jászberényi Tűzoltók Közhasznú Alapítványa hagyományosan Tűzoltó tábort szervez a gyerekeknek. A felszerelések, berendezések megismerésével bepillanthatnak a tűzoltók munkájába, de szórakoztató programokkal is készülnek a szervezők. Részletek: 5100 Jászberény, Jákóhalmi út 11/a. Fózer Tibor, 06-20/9329-510, jaszbereny@jasztuzolto.hu.

A Jászberényi Család-és Gyermekjóléti Központ Lazulj Velünk címmel tart nyári napközis tábort a jászberényi lakhelyű 6-12 éves gyermekeknek. Idén két 1-1 hetes tábor kerül megszervezésre, mely idő alatt a gyermekek élményekben gazdag programokon vehetnek részt. A programok között helyet kapott mozi, strand, állatkert, lovaskocsizás, péküzem látogatás, kézműves, sport és egészségfejlesztő foglalkozás. Táborok időpontjai: július 1- július 5., július 15 – július 19. Tábor helyszíne: Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium (5100 Jászberény, Rákóczi út 53.) Jelentkezési feltétel: hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetben lévő, illetve veszélyeztetett gyermekek. Jelentkezési lap leadása, és részletes információnyújtás: Jászberényi Család-és Gyermekjóléti Központ (5100 Jászberény, Ferencesek tere 3/a.), Füleki Rita: 06-30/374-1328.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?